Cum iti poti invata copilul sa fie politicos

Cand copilul este intr-un colectiv este foarte important sa stie sa se comporte politicos. Din pacate insa, aceasta perioada coincide si cu momentul in care copiii doresc sa testeze limite si multi dintre ei te surprind neplacut cu unele dintre cele mai nefericite atitudini. Cum se invata eticheta:

Arata respect

Primul pas pentru a invata respectul este sa arati la randul tau respect copilului. Din pacate insa, daca ne analizam cu atentie atitudinea, vom observa ca nu aratam copiilor la fel de mult respect cum aratam adultilor cu care interactionam.


Invata copilul cum arata un raspuns respectuos

Poate sa fie vorba despre banalul „te rog” si „multumesc”, poate sa fie vorba despre faptul ca nu trebuie sa ignori un salut – aminteste-i copilului cum trebuie sa se comporte de cate ori este ocazia.

Uneori nu puteti fi de acord

Sunt situatii in care nu puteti fi de acord asupra unui lucru si trebuie sa accepti acest lucru. In mod normal, ar trebui sa urmeze o negociere, o explicare a punctelor de vedere. Poate copilul inca nu este pregatit pentru un astfel de nivel al discutiei, insa este bine sa ii dai sansa sa o poarte.

Daca nu se poate stapani si iti spune ceva neplacut nu te inflama. Lasa lucrurile sa se linisteasca si reiei discutia mai tarziu.

Impune limite

Sa impui limite de comportament nu este o forma de lipsa de respect. Ele trebuiesc stabilite chiar si intre adulti.

Trebuie sa ii atragi atentia copilului de cate ori incalca aceste limite si sa ii explici ca o astfel de atitudine nu este tolerata.

Lauda comportamentul respectuos

Cu laudele poti obtine mai mult decat cu cearta. Asa ca nu uita sa il lauzi pe copil din cand in cand pentru cat de frumos vorbeste si pentru cat de bine a gestionat o situatie tensionata, atunci cand o face.

Photo by Mikael Kristenson on Unsplash

Adauga comentarii!