Beneficiile purtarii bebelusului

Bebelusul mic ar vrea sa fie purtat in brate tot timpul. Iar ca sa faci asta si, in acelasi timp, sa ai si mainile libere, cea mai buna solutie este sa apelezi la un sistem de purtat. Poate la inceput ti se pare un pic complicat intrucat nu esti obisnuita, insa multiplele beneficii te vor convinge sa treci peste acest inconvenient.

Beneficii pentru bebelus:


Un bebelus mai calm

Adaptarea la lumea din afara uterului este mai usoara pentru bebelus daca este tinut aproape de corpul parintelui – caldura, mirosul, bataile inimii, toate il calmeaza, ceea ce duce la perioade mai mici de plans, atat ziua cat si noaptea.

Invatare mai rapida

Bebelusii invata uimitor de mult. Si pot face asta mult mai bine daca sunt calmi, relaxati. In siguranta, in bratele parintilor, bebelusii sunt mult mai atenti la lumea inconjuratoare.

Incurajarea dezvoltarii fizice

Simpla atingere, stimuleaza hormonii cresterii, asa ca bebelusul devine mai puternic mai rapid.

Beneficii pentru parinti:

Daca porti bebelusul te simti mai liber sa te misti atat in casa cat si afara si te adaptezi mai usor la noul rol. Scade, astfel, riscul de depresie postnatala. Si corpul tau are de castigat, intrucat vei folosi mai mult muschii corpului si asta intr-un mod gradual, pe masura ce greutatea copilului creste.

Photo by Kelly Sikkema on Unsplash

Adauga comentarii!