Cum facem bebelusul sa rada?

Cand avem un bebelus de abia asteptam sa treaca timpul mai repede. Sa ajunga la pragul la care raspunde din ce in ce mai bine la modul in care interactionam cu el. Iar un moment foarte important este acela in care bebelusul incepe sa rada.

Nici nu este de mirare. Rasul este una dintre cele mai placate activitati pe care le putem avea. Nu exista o modalitate mai buna de a te simti conectat cu cineva decat razand cu acea persoana. In plus, au aratat studiile, rasul chiar este bun pentru sanatate.


Bebelusii incep sa rada ca raspuns la o actiune a ta cam in jur de 4 luni. Desigur, exista o variatie, intrucat nu toti copiii sunt la fel, insa in jurul acestei perioade vei observa un raspuns daca te strambi, il gadili, scoti zgomote ciudate etc. Este posibil sa ai un pic de furca in a gasi cea mai buna modalitate si nu, raspunsul nu este intotdeauna evident, insa sa il auzi razand este un pansament pentru suflet.

Un bebelus se dezvolta cu atat mai bine cu cat parintii sau alte persoane interactioneaza cu el. Asa ca nu te lasa descurajat de ceea ce pare o lipsa de reactie. Bebelusul inregistreaza tot di deodata te poti trezi cu un hohot de ras in toata regula.

Uite ce fac acesti parinti si bebelusii lor gasesc ca este foarte amuzant:

Citeste si

Bebelusul la 4 luni: cele mai importante etape de dezvoltare

Cum se dezvolta vazul la bebelusi

Sursa foto

Adauga comentarii!