Faptul ca dai bebelusului lapte praf noaptea are vreun efect asupra alaptatului?

Mai multi parinti aleg, desi alapteaza bebelusul in timpul zilei, sa il hraneasca cu lapte praf in timpul noptii. Motivele sunt multiple. Pe de-o parte este credinta ca daca ar bea lapte praf s-ar satura mai bine si nu s-ar mai trezi de atatea ori in timpul noptii. Pe de alta parte mama este foarte obosita si ar prefera sa nu mai fie trezita atat de des. Iar lapte cu biberonul poate sa dea oricine bebelusului.

Cand incep bebelusii sa doarma toata noaptea?


Pe langa avantaje exista insa si unele probleme care ar putea sa apara. Motiv pentru care, este bine sa te gandesti un pic daca vrei cu adevarat sa faci asta.

Este posibil sa ai mai putin lapte cand alaptezi

Cantitatea de lapte pe care corpul tau o produce este reglata de cat de mult cere bebelusul. Daca incepi sa renunti la unele mese atunci, in timp, corpul va considera ca bebelusul nu mai are nevoie de lapte.

Cateva bune practici privind alaptarea

Creste riscul de mastita

Mastita este o inflamatie a sanilor. O poti recunoaste prin faptul ca apar zone rosiatice dureroase.

Alaptarea nou-nascutului

Desigur, daca alegi sa hranesti bebelusul cu lapte praf in timpul noptii nu inseamna ca faci o greseala imensa si nu are sens sa iti faci griji nemasurate pentru asta. Cu toate acestea, daca alaptezi fara probleme si ai lapte suficient, ar fi pacat sa rupi acest echilibru. Insa daca te decizi sa mergi in aceasta directie ce trebuie sa faci este sa fii atenta ca bebelusul sa primeasca in continuare hrana de care are nevoie si sa urmaresti modul in care corpul tau se adapteaza la schimbare.

Adauga comentarii!