Cateva lucruri care nu te vor ajuta sa dormi mai bine

Cand bebelusul este foarte mic, dupa o perioada nu iti doresti nimic altceva decat sa domi bine, asa cum obisnuiai sa o faci inainte. Cauti tot felul de solutii si strategii ca sa rezolvi problema.
Insa parca cu cat te zbati mai tare, cu atat lucrurile devin mai dificile. De exemplu:

Sfaturile expertilor

Desigur, este primul gand care iti trece prin cap sa te intorci catre solutiile expertilor atunci cand tu nu pari sa gasesti vreun raspuns. Insa adesea, tot ce reusesti sa castigi este o doza si mai mare de anxietate. Daca nu vei reusi sa pui in aplicare ceea ce spun ei, si asa se intampla cel mai adesea, ajungi sa te intrebi daca nu cumva este ceva in neregula cu bebelusul. Sau poate ca tu nu esti deloc potrivita sa fii mama.


Experienta celorlalti parinti

Nici sa acorzi o atentie prea mare povestilor celorlalti parinti nu este de vreun ajutor. Nu exista vreo solutie universala, bebelusii sunt diferiti.

Iar daca ei iti spun ca faci tu ceva gresit tine minte ca nimeni altcineva nu iti cunoaste copilul la fel de bine ca tine. Oricare este strategia pe care o aplici tu, este strategia buna pentru copilul tau in acest moment. Si probabil ca o vei ajusta si tu, de nenumarate ori, pe masura ce copilul va creste.

Lucrurile vor merge din rau in mai rau

Adevarul este insa ca, din acest punct de vedere, lucrurile vor merge din bine in mai bine. Doar ca nu mai ai tu rabdare si ai vrea ca lucrurile sa se schimbe mai repede.

Asa ca nu iti mai spune ca, pentru ca nu ai reusit sa dormi suficient noaptea trecuta, ziua de astazi va fi si mai rea. Cat mai ai energie, dimineata, fa cat mai multe lucruri din ce ai de facut. Iar apoi, daca esti somnolenta toata ziua este in regula. Anxietatea in bucla nu este de ajutor.

Cred ca singurele ganduri care te ajuta in aceasta perioada este sa recunosti ca uneori lucrurile pur si simplu nu sunt sub controlul tau. Dar chiar si asa este in regula pentru ca este numai o perioada, va trece de la sine, mai repede sau mai incet, in functie de temperamentul copilului.

Photo by Alexandra Gorn on Unsplash

Adauga comentarii!