Alaptatul este cel mai bun

Alaptatul este cel mai bun, pentru mama si pentru bebelus. Auzim deseori acest lucru, insa de rare ori stim si exact de ce. Si ar fi bine sa trecem in revista beneficiile effective, ca sa intelegem de ce facem o alegere sau alta.

Beneficii pentru bebelus

Laptele matern este masa cea mai echilibrata pe care o poate primi bebelusul. Atunci cand suge, natura a avut grija sa primeasca exact ceea ce are nevoie, in fiecare etapa a dezvoltarii sale. Este imposibil de reprodus exact in mod artificial, asa ca ar trebui sa fie prima alegere. Desigur, exista cazuri medicale in care pur si simplu nu se poate, insa altfel cea mai buna sansa de crestere pe care o poti da bebelusului este alaptandu-l.


Laptele matern este inca o bariera in calea imbolnavirilor. Exista studii care au aratat ca laptele matern contine anticorpi si nutrienti care ajuta copilul sa ramana sanatos. Si asta este important, mai ales la inceput, cand este prea mic ca sa primeasca pastile. S-a demonstrat ca atunci cand un bebelus nu este alaptat riscul de imbolnavire este mai mare. Printre cele mai comune boli se numara: diarea, infectii ale urechii, infectii respiratorii, iar, in timp, diabet, astm, obezitate. Puteti citi mai multe aici https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK52687/

Beneficii pentru mama

Alaptatul te ajuta sa salvezi foarte multi bani. Pentru ca hranitul cu lapte praf este scump. La inceput, desigur, nu vei simti. Un nou nascut mananca foarte putin. Apoi insa cantitatile vor creste. Si nu este vorba numai de laptele pe care il bea, ci si de laptele pe care il arunci pentru ca dintr-un motiv sau altul nu il mai vrea dupa ce l-ai preparat. Cum corpul tau produce in mod natural laptele de care bebelusul are nevoie, aceasta este cea mai la indemana metoda de a avea grija de bugetul familiei.

Alaptatul este o atitudine ecologica. Stiu ca vrei ca bebelusul tau sa traiasca intr-o lume frumoasa, in care omul afecteaza cat mai putin natura. Ei bine, cel mai mic impact negativ asupra planetei il vei avea alaptand intrucat nu vei mai avea toate acele sticle si tetine pe care sa le arunci, nu vei mai avea de aruncat sute de cutii de lapte.

Citeste si

Ce trebuie sa stii despre alaptare dupa nasterea prin cezariana

Prima saptamana acasa cu bebelusul – cum te descurci?

Adauga comentarii!