Semne ca ar trebui sa acorzi mai multa atentie relatiei cu sotul/sotia

In momentul in care apar copiii in viata unui cuplu se schimba mult prioritatile si stilul de viata. Asta poate sa insemne si foarte multa atentie acordata copilului si foarte putina partenerului de cuplu.
Rational, toata lumea poate sa inteleaga ceea ce se intampa, emotional insa este mai greu de acceptat si relatia de cuplu are de suferit. Daca te intrebi cumva daca partenerul tau sufera din lipsa de atentie, sunt cateva semne care arata ca asa este:

Iti spune asta

Acesta este chiar un caz fericit, in care puntile de comunicare sunt inca deschise si partenerul se plange ca nu mai puteti petrece timp impreuna asa cum obisnuiati sa o faceti.


Pare mai distant

Oamenii sunt nevoia de afectiune in mod constant. Si daca nu o primesc este posibil sa se retraga si sa incerce sa petreaca timp cu oameni langa care chiar simt ca prezenta lor este apreciata.

Nu te include in planurile sale

Aceasta este urmarea fireasca a punctului de mai sus. Vezi ca te simti mai bine cu altii decat impreuna. Asa ca faci fel de fel de planuri pentru a nu capata aceasta stare de bine. Oricine are nevoie de timp pentru sine, din cand in cand. Conteaza insa cat de des partenerul simte nevoia de a se retrage.

Reactioneaza exagerat pentru lucruri marunte

Reactiile care ies din tiparul obisnuit sunt datorate de obicei sentimentului ca esti nefericit. Uneori, mai multa atentie si cateva vorbe bune pot ajuta foarte mult. Mai ales daca a trecut mult timp de cand a existat cu adevarat o conexiune, astfel incat nici macar nu mai stii ce ti-a placut atat de mult la reactia respectiva la inceput.

Este constant nemultumit de tine

Fiecare comunica diferit, insa in momentul in care cineva este constant nemultumit de celalalt este clar ca legatura afectiva nu este prea buna. Toata aceasta critica arata o furie ascunsa care poate sa aiba drept cauza faptul ca nevoile afective au fost neglijate.

Photo by rawpixel on Unsplash

Citeste si

Schimbari in viata de cuplu dupa nastere

Certurile intre parinti si copiii

Adauga comentarii!