Certurile intre parinti si copiii

Certurile intr-o relatie sunt inerente, mai ales atunci cand totul devine mai dificil fiindca ai de jonglat cu atat de multe lucruri de facut. Exista insa anumite limite care nu ar trebui depasite, pentru a nu lasa aceste momente de tensiune sa aiba efect asupra copiilor.

Nu vorbi urat de celalalt parinte

Copilul nu trebuie sa auda toate parerile negative pe care le ai tu despre celalalt parinte. Nu are sens sa il impovarezi cu astfel de probleme. El nu iti poate fi si confident si sa isi continue copilaria fara griji.


Nu folosi copiii pentru a transmite mesaje

Daca ai ceva de discutat cu celalt parinte atunci o faci direct, fara a transmite mesaje prin copii. Si, pe cat posibil, nu discuta prea mult sau prea aprins in contradictoriu in fata lor.

Nu renunta niciodata la politete

Odata ce ai renuntat la respect si politete este greu sa mai gasesti un spatiu de comunicare ca sa rezolvi problemele care exista. Lipsa de respect provoaca rani care nu se mai pot repara.

Negociaza pana cand ajungeti la o intelegere

Mai ales atunci cand este vorba despre ce anume va doriti pentru copilul vostru trebuie sa ajungeti la o intelegere pe care sa o respectati. Altfel, copilul primeste tot felul de mesaje conflictuale si este lipsit de mediul sigur de care are nevoie.

Gandeste pozitiv

Sa rumegi aceleasi ganduri negative nu ajuta pe nimeni cu nimic. Gandeste pozitiv, cauta solutii care depind de tine pentru ceea ce te deranjeaza. Exprima direct ceea ce ai de spus, fara resentimente si insinuari.

Nu transfera tristetea asupra copilului

Momentele in care sunt certuri sunt cu siguranta neplacute si te pot epuiza emotional. Insa nu ar trebui sa extinzi aceasta tristete asupra tuturor aspectelor din viata ta. Si mai ales nu asupra copiilor. Te poti bucura de timpul petrecut cu ei, cu toata inima, chiar daca nu sunt toate lucrurile perfecte in viata ta.

Photo by Amadeo Muslimović on Unsplash

Citeste si

Se poate discuta si fara cearta. Trucuri pentru comunicarea eficienta

Schimbari in viata de cuplu dupa nastere

Adauga comentarii!