Cum sa iti tii familia in siguranta in preajma apei

Vara cel mai mult ne place sa ne petrecem timpul liber in preajma apei, fie ca este un rau, o piscina sau marea. De obicei asta nu ne provoaca nicio emotie, insa atunci cand este vorba despre copii trebuie sa fim mereu vigilenti.

Uite ce masuri am putea lua ca sa preintampinam orice probleme:


Sa fim mai multi adulti

Nu ai cum sa fii cu ochii pe copii non stop. La un moment dat va fi altceva care iti va atrage atentia. Iar daca sunt mai multi copii pe care trebuie sa ii pazesti este si mai greu. Asa ca planifica astfel de iesiri in grup. Astfel sarcinile se vor imparti si va fi mult mai usor.

Nu ignora lectiile de inot

Este usor acum sa gasesti un loc in care sa duci copilul sa faca lectii de inot. Cu cat stie mai bine sa inoate este cu atat mai sigur. Ai putea sa iei si tu lectii, daca nu stapanesti tehnica prea bine. Astfel vei putea fi partenerul lor si cand vor prinde curaj sa se avante mai departe.

Alege locurile unde exista salvamari

Desi poate fi tentant uneori sa fii fara oameni in preajma este intotdeauna mai sigur sa mergi intr-un loc amenajat, unde exista salvamari si masuri de precautie.

Stabileste reguli

Copiii nu stiu ce este sigur si pot adesea, dusi de entuziasm sa faca lucruri care ii pun in pericol. Ai grija sa stabilesti reguli ferme, cum ar fi sa nu se bage unul pe altul cu capul la fund. Si fii pe faza, sa le respecte.

Un colac nu este suficient

Nu te baza pe faptul ca poarta colac sau aripioare ca sa ii lasi nesupravegheati. In afara de vestele de salvare, care te tin cu adevarat in siguranta, acestea sunt mai degraba modalitati de a-i da incredere copilului in capacitatile sale.

Nu te lasa distras

Cand ai copii in preajma apei nu este momentul sa citesti o carte, sa te uiti pe tableta sau sa porti o conversatie incitanta cu o prietena.

Photo by frank mckenna on Unsplash

Citeste si

5 idei ca sa te pregatesti de plaja

Cu copilul de 2 ani la mare – la ce sa te astepti?

Adauga comentarii!