Esti blanda cu tine insati?

Daca incercam sa avem multa intelegere pentru cei din jur, sa privim lucrurile din punctul lor de vedere, sa apreciem armonia si sa nu-i punem sub lupa perfectionismului, nu acelasi lucru se intampla si in cazul nostru.

Desigur, nu este regula generala, insa de cele mai multe ori mamele nu realizeaza ca:


Sunt in regula

Se stie ca mamele se autoflageleaza si isi iau asupra lor tot ceea ce nu a iesit ok in familie. Aici este insa o problema de perceptie. Viata nu este ceva static, ci o suma de experiente in miscare. Poti trage unele invataminte din ceea ce experimentezi si sa mergi mai departe.

Si tu meriti sa iti faci cadouri

Este o alta problema cu care ne confruntam des: planificam vacante in functie de preferintele copiilor, cumparam cadouri mai ales copiilor etc. De cate ori este vorba sa facem o placere cuiva, primii pe lista sunt copiii. Aici ar trebui readus un echilibru. Pentru ca si noi meritam sa ne facem din placeri.

Sa nu ne reducem la o unica dimensiune

Oamenii sunt fiinte complexe, cu multe nevoi intelectuale, fizice si sufletesti. Atunci cand ne reducem numai la unele dintre ele, suferim. Asa cum este evident atunci cand ne gandim negativ la modul in care aratam si din aceasta cauza ne refuzam sa ne bucuram de unele experiente. Desigur, o parte din noi este si modul in care aratam, insa suntem mai mult de atat.

Poti alege sa schimbi lucrurile

Atunci cand tot porti in tine resentimente, frici si regrete nu ai sansa sa mergi mai departe, sa schimbi lucrurile. Doar stai pe loc si treci prin rasnita gandirii aceleasi idei. Incearca sa te bucuri de propria viata, indiferent de ceea ce fac ceilalti. Vei fi mult mai multumita.

In final, introrcandu-te spre tine insati, nu faci un gest de egoism. Atunci cand te porti frumos cu tine, esti mult mai capabil sa te porti frumos si cu cei din jur. Tu te vei purta mai frumos cu tine in acest an?

Photo by gabrielle cole on Unsplash

Adauga comentarii!