Cum sa te descurci sa mai faci si altceva atunci cand ai un bebelus

Un bebelus are nevoie de tine 24 de ore din 24. Insa, exceptand situatia in care ai o exchipa intreaga de oameni dispusi sa te ajute, pe langa ingrijirea bebelusului tu mai ai o multime de alte lucruri de rezolvat afara din casa.

Ti-ai spune ca nu este atat de dificil pana la urma. Este un copilas mic care nu isi doreste decat sa fie cu tine, oriunde te-ai duce. Asta pana cand incerci sa iesi din casa cu el si realizezi ca iti trebuie capacitatea de planificare a unui general pe un camp de batalie ca sa reusesti.


Sa vedem de ce anume trebuie sa tii cont:

Timpul potrivit

Asta inseamna sa gasesti exact acel moment in care bebelusul este cel mai putin flamand sau obosit si, in acelasi timp, si momentul in care orasul este cel mai putin aglomerat.

Iesiri scurte

Nu ingramadi prea multe lucruri in acelasi timp, altfel sansele de a ajunge la un bebelus imposibil de linistit si o mama cu nervii la pamant cresc foarte tare. Incearca sa ai iesiri care nu depasesc o ora jumatate. In acest fel, eviti sa fii nevoit sa il schimbi sau sa ii dai mancare, intrucat foarte putinele locuri au facilitati pentru asa ceva.

Ce sa faci mai intai?

Incepe cu ce este mai important. In acest fel iti vei reduce nivelul de stres. Chiar daca nu ai reusit sa faci tot ceea ce ti-ai propus. Foloseste liste pentru a eficientiza tot ceea ce faci. De exemplu, este bine sa ai mereu la indemana o lista atunci cand mergi la cumparaturi. Si daca o si scrii in ordinea in care se gasesc alimentele in magazin, atunci totul va merge mult mai repede.

Carucior

De cate ori este posibil, ia un carucior la tine. In acest fel vei avea mainile libere atunci cand ai nevoie de ele. Iar bebelusul va putea sa doarma comod, oriunde s-ar afla.

Bagajul pentru copil

Nu uita sa iei lucrurile de care are bebelusul nevoie, insa nu te incarca prea tare. De obicei, intrucat perioada de timp in care sunteti plecati ar trebui sa fie scurta, este suficient daca aveti la voi doua scutece, servetele umede, ceva de schimb, un biberon si o suzeta (daca le folositi).

Generale

Daca folositi masina, atunci este bine sa aveti in ea, la indemana, alte lucruri de care ati putea avea nevoie. Cateva schimburi si scutece. Poate cateva jucarii.

Pentru o stare de spirit mai relaxata, incercati sa mai luati cu voi un adult atunci cand aveti treaba in oras. Cel putin la inceput. In doi se rezolva totul mult mai simplu.

Oricum, nu uitati, ca acum foarte multe lucruri se pot rezolva online. De la platit facturi pana la comandat cumparaturi, aveti posibilitatea de a reduce cu mult drumurile stresante.

Adauga comentarii!