Copilul meu se poarta agresiv?

Cu siguranta in fiecare scoala exista copii care se poarta agresiv si probabil ca in fiecare clasa este cate unul care se poarta astfel.

In acelasi timp insa, daca intrebi parintii, ei vor crede ca oricine altcineva este agresiv, numai copilul lor nu. Este normal sa credem numai de bine despre copiii nostri. In acelasi timp este normal si sa fim atenti la comportarea lor si sa nu ne dam seama ca exista o problema numai in momentul in care suntem chemati la scoala de catre conducere.


Cum ne dam seama ca copilul nostru este posibil sa fie agresiv:

Are probleme de somn

Chiar si adultii cand nu dorm bine sunt iritati, rebufnesc usor, asa ca sa nu ne miram ca un copil care nu doarme cat ar trebui se comporta agresiv.

Acasa reactionam agresiv la probleme

Toti copiii pun la incercare rabdarea parintilor lor. Intrebarea este cum rezolvi tu problemele cand esti sub presiune. Daca devii agresiv fata de copil, atunci el invata ca aceasta este metoda de a te elibera de stres si o va aplica la randul lui cu cei pe care ii va considera mai slabi.

Se considera vreodata de vina pentru ceva?

Copilul tau considera mereu ca este vina altcuiva pentru ceea ce iese rau? De exemplu, este mereu vina profesorului pentru ca el ia o nota proasta? Daca da, atunci este posibil sa aiba si comportamente agresive pentru ca nu inteleg niciodata cum ar putea sa fi influentat si ei un rezultat negativ. Asa ca ceilalti, daca si-o primesc, inseamna ca si-o merita.

Prietenii copilului tau cum sunt?

Daca ti se pare ca prietenii copilului tau sunt agresivi, atunci exista sanse mari ca si copilul tau sa fie agresiv. Copiii sunt foarte influentati de cei cu care isi petrec timpul si chiar daca nu are astfel de porniri, le va avea, ca sa fie acceptat in grup.

Iar daca observi astfel de comportamente la copilul tau trebuie sa treci peste sentimentul de rusine sau de vina, care doar te fac sa minimizezi problema, si sa incerci sa o rezolvi. Sa negi ca ar exista o problema, asa cum avem primul impuls, nu face decat sa o prelungeasca.

Photo by Ben Wicks on Unsplash

Adauga comentarii!