Ce isi vor aminti copiii despre tine cand vor creste

Nu se poate sa ai proprii copii si sa nu ajungi sa te gandesti la parintii tai mai mult decat ai facut-o vreodata. Poate ca ajungi sa-i respecti mai mult, sa-i intelegi ceva mai bine sau poate ca vei ajunge sa te scuturi de o tristete pe care nu stiai ca o ai in tine. Oricum, ca o concluzie generala, iti vei dori ca ai tai copii sa aiba amintiri nemaipomenite despre tine. Haideti sa vedem cam ce anume isi vor aminti.

  1. Experiente impreuna

Este putin probabil sa isi aminteasca ca ai refuzat sa le dai inca o felie de tort de ciocolata, asa cum iti este acum frica. Dar isi vor aminti experiente. Nu neaparat cele mai bune sau cele mai rele sau cele mai deosebite. Nu trebuie sa ii duci in Africa la vanatoare de lei. Ajunge sa petreceti timp impreuna, in familie. Eu de exemplu imi amintesc cum jucam leapsa cu tata la 5 dimineata intre trenuri cand mergeam catre bunici. O calatorie care atunci dura toata noaptea si inca putin. Si este o amintire foarte placuta desi nu are cum sa fi fost usor.


  1. Sa fii prezent pentru ei

De cate ori se intampla vreun eveniment cu o incarcatura emotional mare este bines a fii prezent. Pur si simplu sa fii alaturi. Iar asta isi vor aminti fara indoiala. Nu conteaza ce varsta au copiii. Si nici despre ce anume este vorba. Poate ca joaca un meci de fotbal sau ingroapa un peste. Nu ai mereu cele mai potrivite cuvinte, nu stii intotdeauna ce-i cel mai bines a faci. Insa prin prezenta rezolvi 80% din puzzle.

  1. Incurajarile

Si cand suntem mari si cand suntem mici ne hranim cu incurajari. Mereu mai avem inca un orizont de depasit. Mereu ne este un pic frica, mereu ne este un pic greu daca vrem sa obtinem ceva valoros. Ne este frica de faptul ca nu avem suficienti bani sau nu avem suficienta influenta. Insa incurajarile, sustinerea verbala si uneori simplul fapt ca ai cu cine sa vorbesti fara sa fii judecat  sunt cele mai importante. Iar astea nu costa nimic, decat dragoste. Iar dragoste pentru copiii nostril avem din plin.

Citeste si

Cand isi formeaza copiii primele amintiri care dureaza?

De ce este important sa le citesti povesti copiilor?

 

Adauga comentarii!