3 orase europene potrivite pentru vacantele cu copiii

Daca te bate gandul sa mergi intr-o vacanta cu copilul intr-un oras european, care sa aiba locuri de joaca interesante pentru cei mici si, in care, totodata sa ai si tu ce vizita, iata ce sugestii avem:

1. Valencia


Spre deosebire de Barcelona care e foarte turistic si aglomerat, Valencia pare, prin comparatie, un oras de provincie, unde valencienii isi vad de viata lor de zi cu zi. Avantajele de a merge cu copiii in Valencia sunt nenumarate: aici au Gulliver Park, un loc de joaca cu un Gulliver urias, plin de tobogane si scari, parcul Turia, cu pajisti, poduri impresionante, multe alei de mers cu bicicleta si locuri de joaca, plaja si mare, un centru vechi cu terase, cladiri impunatoare si porumbei.

Printre cele mai interesante locuri pe care le poti vizita in Valencia se numara Orasul Artelor si Stiintelor, Oceanograficul, plin de tot felul de vietati si plante marine si, nu in ultimul rand, Bioparcul, unde animalele stau aproape ca in mediul lor natural. La Bio Park stai la terasa si te uiti la girafe, frumos, nu?

Din fericire, din Bucuresti ai zboruri direct Valencia si poti gasi deseori oferte bune. Pentru cazare, daca stai mai multe zile, este mai convenabil sa iei cazare de pe Airbnb, un loc unde iti inchiriezi camere/apartamente direct de la proprietari.

valencia

2. Paris

Desi este unul dintre cele mai vizitate orase din lume, nu o sa dai gres niciodata cu Parisul. Aici ai mereu ce sa faci. Parisul are parcuri frumoase, muzee, bulevarde spectaculoase, terase cochete, fantani arteziene, tot felul de concerte pe strazi si alte evenimente artistice. Cu siguranta, copiii nu se vor plictisi o secunda. Bineinteles, daca tot ai ajuns la Paris, e musai sa ii duci pe cei mici la Disneyland, un loc care, cu siguranta, ii va coplesi. Ca sa platesti mai putin, cazeaza-te la Campingul Le Chene Gris din Nordul Parisului, un loc care se afla la 12 kilometri de Disneyland.

Din pacate, la Paris cazarea e destul de scumpa, insa se pot gasi variante acceptabile la pret tot cu Airbnb. In Paris, te poti caza si la camping, cele mai populare sunt Camping Indigo Paris, Camping Paris Est si Huttopia Versailles.

paris

3. Viena

Viena are avantajul ca e destul de aproape, iar cei mici nu se vor plictisi prea tare in avion. Un alt avantaj deloc de neglijat este pretul biletelor de avion care nu e foarte mare si nu trebuie sa iti organizezi vacanta cu multe luni in avans ca sa obtii preturi mai accesibile.

De ce sa mergi la Viena? Pentru copii cele mai importante atractii sunt Parcul Prater, interesant si ziua si noaptea, Gradina Zoologica de la Palatul Schonbrunn, cea mai veche gradina zoologica din lume, unde cei mici pot vedea chiar si ursi panda, Muzeul Copiilor, Acvariul (Haus des Meeres), iar pentru tine, muzeele, palatele, catedralele, parcurile si, bineinteles, centrul vechi.

In Viena nu trebuie ratat nici Complexul Termal Oberlaa, amenajat pentru toate categoriile de varsta, dar nici Casa Fluturilor, un muzeu in centrul orasului, plin de fluturi colorati care zboara liberi, intr-o atmosfera tropicala.

viena

Voi in ce orase ati mers cu copiii si v-a placut?

Adauga comentarii!