La ce sa te astepti in primele zile acasa cu bebelusul

Zilele de la spital, de dupa nastere, te astepti sa fie incomode si pline de emotii. Insa cum anume este cand ajungi acasa? Ce se intampla in prima zi? Cum ar trebui sa te comporti? Dar bebelusul cum ar trebui sa o duca?

Este adevarat, la toate aceste intrebari vei gasi raspuns in timp. Insa este util sa stii si la ce sa te astepti.


Prima zi este foarte aglomerata

Toata lumea va dori sa intre in legatura cu tine – sa vada cum este bebelusul, sa stie cum te mai simti tu, sa afle detalii despre acomodare. Si sunt atat de presanti incat nici nu ai apucat sa te acomodezi vreun pic inainte sa te ia la intrebari.

Pe langa asta, oricat de mult crezi ca te-ai organizat inainte, tot vei descoperi ca mai sunt lucruri de cumparat. Asa ca este bine sa fie cineva pe langa tine care sa poata face acest lucru.

Iar apoi ai de descoperit o intreaga rutina, care sa acopere toate aspectele vietii voastre impreuna. Asa ca nu ai timp deloc sa te intrebi cum te mai simti.

Vizite mai putine si mai scurte

Desigur, oamenii sunt diferiti, insa tot ceea ce am simtit eu nevoia dupa ce am ajuns acasa este sa am cat mai putina lume in jurul meu. In spital este, normal, foarte multa lume. Si toti intra in camera ta in orice moment al zilei sau al noptii. Asa ca tot ce mi-am dorit a fost sa fiu singura. Si sa fie liniste. Si sa reusesc sa atipesc un pic. Din fericire, in primele zile bebelusii sunt destul de tacuti si dorm mult, asa ca aceasta dorinta se poate implini.

Hranirea bebelusului

Cea mai mare surpriza pe care o vei avea este sa constati ca aproape intreg timpul ti-l consumi cu hranirea bebelusului. Bebelusii mananca la 3-4 ore (calculat de la inceperea alaptarii) si o sesiune de alaptat poate sa dureze si o ora, daca iei in calcul toate procedurile.

Si asta duce la o acumulare foarte mare de oboseala pentru ca trebuie sa o faci si noaptea si nu mai ai niciodata un ciclu complet de somn. Cu toate acestea, in primele zile bebelusul va pierde in greutate, ajungand cam in ziua 5 sa aiba iar greutatea avuta la nastere.

Prin urmare, in prima zi poate ca atipesti de cateva ori, iar in restul timpului cel mai probabil vei face liste de cumparaturi, vei raspunde la intrebarile rudelor si prietenilor si vei hrani bebelusul. Este suficient. Daca mai sunt si alte lucruri de facut le poti lasa pe zilele urmatoare.

Photo by Echo Grid on Unsplash

Citeste si

5 provocari cu care se confrunta proaspetele mamici

7 schimbari care au loc in corpul femeii dupa nastere

Adauga comentarii!