Cum se creaza conexiunea dintre parinte si bebelus

In mod normal, o astfel de relatie, care devine din ce in ce mai stransa pe masura ce trece timpul, se creaza de la sine, fara un efort constient din partea ta.

Daca te intrebi insa daca faci tot ceea ce ar trebui facut, daca totul evolueaza bine, atunci articolul de mai jos ti-ar putea fi de folos, dandu-ti cateva idei privind ceea ce ai putea sa urmaresti in relatia cu bebelusul tau.


Invata limbajul corporal al bebelusului

In primul an de zile, ca sa iti dai seama ce simte sau ce ar vrea bebelusul tau, limbajul corporal este cel mai important. De exemplu, cand ii este somn, s-ar putea sa isi suga pumnul. De plans, este posibil sa planga des. In timp, daca asculti cu atentie, vei realiza ca plansul este diferit daca ii este foame sau pur si simplu s-a speriat.

Castiga increderea bebelusului

Bebelusii sunt foarte vulnerabili. Ei depind in intregime de cei care ii ingrijesc. Raspunzand constant, cu dragoste, nevoilor pe care le are, il ajuti pe bebelus sa capete incredere in tine si siguranta ca este ingrijit. Iar de acest sentiment de securitate are nevoie pentru a se putea dezvolta.

Interactioneaza cu bebelusul

Poate ca la inceput ti se va parea ciudat sa ii vorbesti. Mai ales ca nu crezi ca te intelege, iar de raspuns oricum o va face mult mai tarziu. Insa nu trebuie sa fie mai mare ca sa comunici cu el, vocea ta este foarte importanta pentru a-l face sa se simta in siguranta si iubit.

Nu lua in seama sfaturile celor care te avertizeaza ca l-ai putea rasfata prea tare. Il poti tine in brate oricat de mult iti doresti si ori de cate ori cere. Nu ii vei face niciun rau astfel, dimpotriva, sentimentul de securitate pe care il primeste astfel este esential pentru o buna dezvoltare.

Nu uita de tine

Intrucat vorbim despre o relatie, tine cont de faptul ca si in aceasta relatie cu bebelusul tau, ambii participanti trebuie sa se simta bine. Asa ca nu uita complet de tine. Si tu ai nevoie sa te ingrijesti si sa te relaxezi un pic. Pare dificil, intrucat bebelusii cer atentie in permanenta, insa incearca sa nu faci toate lucrurile singura. Faptul ca nu esti in fiecare clipa langa bebelus nu va avea niciun impact negativ asupra relatiei voastre.

Photo by Filip Mroz on Unsplash

Citeste si

9 lucruri pe care nu le stiai despre nou-nascuti

Nou-nascutii si infatisarea amuzanta

Adauga comentarii!