Ce poti face in cazul unei crize de colici a bebelusului

Parca niciun moment nu ii face pe parinti sa se simta mai neputinciosi decat atunci cand se confrunta cu o criza de colici. Copilul pare sa sufere de dureri de stomac, plansul lui poate sa dureze o lunga perioada de timp si are loc mai ales spre seara, cand parintii sunt deja extenuati.

Ce ai putea face sa iti calmezi bebelusul?

Nu exista un singur raspuns, insa sunt cateva lucruri pe care le-ai putea incerca.


Odihna

Asigura-te ca bebelusul doarme suficient. La un bebelus atat de mic, in general ar trebui pus la culcare la fiecare 2 ore.

Infasarea

Uneori, infasarea poate sa calmeze un bebelus si chiar sa il ajute sa adoarma mai usor. Se presupune ca motivul ar fi pentru ca se simte la fel ca in uter, intr-un spatiu mic si protejat.

Miscarea

Miscarea poate avea efectul de a linisti. Ceea ce avem oricum tendinta naturala de a face, de a-l lua in brate si a ne misca cu el.

Baile calde

Bebelusii au de obicei reactii bune la baie. Le place mediul cald. Si putem sa prelungim aceasta placere facand si un masaj si usoare exercitii de intindere.

Masa

Daca alaptezi, incearca sa eviti alimente despre care se crede ca ar deranja bebelusul, precum cafeaua, lactatele sau mancarea picanta.
Daca nu alaptezi si bebelusul da semne de discomfort poti incerca sa schimbi laptele praf pe care il folosesti.

Suzeta

Parerile sunt impartite daca sa folosesti sau nu suzeta, insa multi bebelusi sunt mai linistiti cand o sug.

Photo by Zach Lucero on Unsplash

Adauga comentarii!