Ce poti face daca bebelusul adoarme greu in masina

Cele mai simple calatorii cu masina sunt cele in care bebelusul doarme. Altfel, incepe sa se foiasca, nu vrea in scaun, vrea in brate, in general nu ii convine nimic. Si este foarte greu sa calatoresti in astfel de conditii.

Ce poti face pentru a-i fi mai usoara calatoria?

Calculeaza ora de plecare in functie de ora sa de somn. Daca pui copilul in masina cam cu 20 de minute inainte de ora de somn ai mari sanse sa adoarma repede.


Nu uita de mancare. Indiferent de varsta, calatoria parca iti face foame. Asa ca nu uita sa ii oferi acest mod placut de a-si petrece timpul.

Muzica. Fie ca sunt anumite melodii pe care adoarme, fie ca zunt zgomote albe, incearca sa refaci atmosfera in care il adormi acasa.

Parasolare. Este imposibil sa adormi daca toata lumina iti bate in fata si te deranjeaza. Asa ca este bine sa ai parasolare in spate, macar in dreptul geamului unde este pus scaunul de masina al copilului.

Un adult in spate. Copiii sunt mult mai relaxati atunci cand este un adult langa ei. El ar putea sa-l linisteasca atunci cand tresare prea tare in somn. Sau sa se joace cu el atunci cand este treaz.

Daca bebelusul nu da semne ca s-ar putea relaxa faceti o pauza. Schimbati aerul din masina. Faceti o plimbare daca gasiti un parc in drum. Este posibil ca asta sa il linisteasca si sa il oboseasca. Exact ceea ce este nevoie pentru un somn bun.

Uneori, oricat ai incerca, nu reusesti sa il linistesti. Nu este vorba despre faptul ca faci tu ceva gresit. Bebelusii reactioneaza foarte diferit unul fata de altul. Incearca, orice ar fi, sa iti pastrezi calmul si sa nu uiti de regulile de siguranta ale calatoriei cu masina. Daca este necesar, puteti face calatoria in mai multe etape sau chiar sa o amanati pentru o perioada in care bebelusul se va arata mai dispus pentru astfel de experiente.

Sursa foto: havebabywilltravel.com

Citeste si

Calatoriile cu bebelusul: avantaje si dezavantaje

7 sfaturi pentru prima calatorie cu bebelusul

Adauga comentarii!