Cum obisnuiesti copilul sa nu fie mofturos la mancare? Da-i aceste 7 alimente cat e bebelus

Cu cat bebelusul mananca mai multe fructe si legume pana implineste un an, cu atat sansele ca el sa le consume si dupa aceasta varsta vor fi si ele mai mari – este concluzia unor studii despre alimentatia sanatoasa la bebelusi.

Pe de alta parte, bebelusii care nu au primit deloc salate, spanac, broccoli, varza kale si alte asemenea alimente verzi, le vor refuza cu consecventa cand vor fi mai mari.


Daca vrei sa ai un copil deloc pretentios la mancare, da-i cand e mic cat mai multe alimente pe care le gatesti frecvent si iti doresti sa le consume constant si cand va creste.

Care sunt cele mai sanatoase alimente pe care sa le introduci in meniul bebelusului pentru ca acesta sa fie cat mai putin mofturos mai tarziu?

1. Spanac

Spanacul nu are un gust deosebit, iar cei mici il dau la o parte imediat din farfurie. Solutia cea mai buna este sa ii oferi spanac bebelusului tau cat mai des pana la varsta de 1 an si jumatate, in acest fel el se va obisnui cu gustul lui. Pentru a fi mai delicios, spanacul poate fi amestecat cu cartofi fierti, galbenus de ou, o jumatate de catel de usturoi si putin unt.

2. Avocado

Stiai ca fructul de avocado este considerat unul dintre cele mai sanatoase alimente din lume? El poate fi introdus in meniul bebelusului inca de la inceputul diversificarii si este o sursa buna de grasimi sanatoase, atat de necesare cresterii celui mic. Amesteca o jumatate de avocado in piureurile de fructe pe care i le oferi bebelusului tau si ele vor fi mult mai satioase.

3. Linte rosie

Spre deosebire de alte tipuri de linte, lintea rosie fierbe foarte repede si nu creeaza probleme de digestie bebelusului tau. Supele crema de linte sunt pline de proteine, vitamine si minerale, au un gust bun si dau o senzatie de satietate organismului pentru multe ore.

Citeste si 3 idei de supe crema pentru bebelusii de 9-12 luni.

4. Broccoli

Broccoli este una dintre acele legume care, desi este foarte sanatoasa, nu este prea des consumata. Motivul e simplu: nu are un gust foarte bun si iti trebuie multa maiestrie culinara ca sa o faci gustoasa. In alimentatia bebelusilor, broccoli poate fi introdus la 8-10 luni, fiert sau gatit la aburi.

5. Unt de arahide

Nu putine sunt studiile care sustin ca daca introducem alunele si nucile mai devreme in alimentatia bebelusului, atunci riscul de alergii este mai mic. Untul de arahide este o buna sursa de proteine, este gustos si merge de minune adaugat in piureurile de fructe. Ai grija sa alegi unt de arahide care nu contine zahar.

6. Dovleac

Dovleacul e plin de vitamina A, importanta pentru sanatatea ochilor, dar si de vitaminele C si E, calciu, fier, seleniu si zinc. Dovleacul se digera usor si este recomandat inca de la inceputul diversificarii. Cea mai simpla metoda de a-l oferi celui mic este amestecat cu cartof dulce si cateva picaturi de masline, sub forma de piure.

7. Somon

Gustul de peste este destul de greu acceptat de copiii care nu au consumat peste cand erau mici. Cel mai sanatos peste pe care il poti oferi bebelusului este somonul, deoarece este bogat in Omega-3 si Omega-6, vitamine de tip B, dar si vitaminele A si D. Somonul poate fi introdus in meniul celor mici incepand cu varsta de 8 luni.

Citeste si Cand si cum se introduc ouale in alimentatia bebelusului.

 

Adauga comentarii!