Care sunt cele mai potrivite fructe pentru inceputul diversificarii?

Bebelusul tau a ajuns la varsta de 6 luni si te intrebi care sunt cele mai potrivite fructe cu care sa incepi diversificarea? In general, pentru inceputul diversificarii sunt recomandate fructele fara potential alergen, mai putin acide, care nu favorizeaza refluxul gastric si nici alte probleme de digestie.

Cel mai bine este sa introduci fructele treptat si sa ii oferi bebelusului tau un meniu cat mai variat pentru a-l obisnui cu cat mai multe arome. In acest fel, ii asiguri pe langa o multitudine de gusturi si necesarul de vitamine si minerale.


Care sunt cele mai potrivite fructe cu care sa incepi diversificarea?

Merele

Piureurile de mere, pe langa faptul ca sunt bogate in vitamine si minerale, au efect anti-constipatie si ajuta la reglarea tranzitului intestinal. Pediatrii recomanda ca pana la varsta de 8-9 luni, merele bebelusilor sa fie curatate de coaja. Printre cei mai importanti nutrienti care se gasesc in mere se numara vitaminele A, C si E, magneziu, seleniu, folati, potasiu, calciu si fosfor.

Bananele

Datorita continutului mare de potasiu si magneziu, bananele sunt considerate adevarate energizante naturale. Deoarece nu sunt acide si au o textura fina si cremoasa, ele sunt foarte prietenoase cu stomacul bebelusilor. Banana poate fi consumata de bebelusi, atat simpla, cat si in combinatie cu avocado, mar, para, piersica, mango, cartof dulce, dovleac copt, afine, biscuiti, branzica de vaci, orez, cereale speciale pentru bebelusi, iaurt grecesc sau gris cu lapte.

Fructul de avocado

Avantajul fructului de avocado este ca el poate fi adaugat atat in piureurile de fructe, cat si in cele de legume, fara sa le modifice gustul in vreun fel. Pe langa faptul ca el confera o stare de satietate pentru mult timp dupa masa, datorita grasimilor sanatoase pe care le contine, el este bogat in vitamine si minerale importante pentru dezvoltarea armonioasa a bebelusului. Printre cele mai importante vitamine si minerale pe care le contine fructul de avocado se numara potasiul, vitamina K, acidul folic, fibrele, vitaminele B3 si B6, vitamina C si cuprul.

Piersicile

Piersicile bine coapte sunt printre preferatele bebelusilor. Pentru a fi mai satioase, amesteca-le in blender cu cereale speciale pentru bebelusi sau biscuiti fara zahar si sare. Ai grija, sa le speli bine si sa le cureti de coaja inainte de a le prepara. Piersicile sunt bogate in caroten, important pentru sanatatea ochilor, dar si in vitamina C, calciu, magneziu, fier, potasiu, mangan, fosfor, vitaminele E si K, niacina si cupru.

Perele

Perele sunt leacul perfect pentru constipatie, dar si pentru reglarea tranzitului intestinal. Printre cei mai importanti nutrienti care se gasesc in pere se numara potasiul, vitamina C, vitamine de tip B, acidul folic, magneziul si calciul. Perele au avantajul ca se digera usor, nu sunt acide, au o textura cremoasa si sunt considerate adevarate diuretice naturale. Deoarece coaja este mai greu de digerat de stomacul nematurizat al bebelusilor, este recomandat ca perele sa fie curatate inainte de a fi amestecate in piureuri.

Citeste si:

Top 10 cele mai sanatoase alimente pe care sa le introduci in meniul bebelusului tau

Cand se introduce iaurtul in alimentatia bebelusului

Cat zahar trebuie sa manance un copil mic intr-o zi?

5 nutrienti care nu trebuie sa lipseasca din alimentatia bebelusilor

Sursa foto: lanelamani.com.

 

Adauga comentarii!