Copilul nu vrea sa stea la masa sa manance

Un copil care este lasat sa se manifeste cum isi doreste cel mai probabil va ajunge sa alerge cu mancarea in toata casa, sa arunce mancare peste tot si sa isi puna palmele pline de mancare unde nici nu gandesti ca este posibil.

Asa ca vei fi nevoita sa apelezi la o strategie de linistire


Strategia TV

Sunt multi parinti care isi tin copiii linistiti la masa punandu-le in fata ori televizorul, ori filmulete de pe youtube.
Urmarea fireasca este ca foarte probabil le vor da mancare in gura mai mult decat este necesar. Si vor face o asociere intre relaxare si mancare care nu este deloc buna pentru silueta lor viitoare.

Strategia strictetii

Aceasta strategie este aplicata mai ales atunci cand este vorba de multi copii. Daca ti-au scapat un pic de sub control, haosul produs este mult prea mare. Asa ca exista foarte multe interdictii: nu ai voie sa vorbesti, nu ai voie sa te ridici de la masa, nu ai voie sa faci vreun pic de mizerie etc.

Strategia alergatului cu mancarea dupa copil

Poate ca ia o gura, doua, la masa fiind, dar apoi copilul nu mai are rabdare sa stea pe loc ca sa se sature. Si pentru ca nu vrei ca peste 15 minute sa iti ceara iar ceva de mancare, alergi dupa el doar doar o mai manca in timp ce se ocupa cu altceva.

Nici una dintre aceste strategii nu este prea buna. Este bine sa:

– incurajezi copilul sa manance singur

– sa faci mesele placute, astfel incat sa nu ii vina sa fuga imediat

– sa nu insisti sa manance tot, insa sa reamintesti copilului ce trebuie sa faca

– sa amintesti regulile pe care trebuie sa le respecte la masa, de fiecare data.

Sursa foto: thestar.com

Citeste si

Poate manca copilul ori de cate ori ii este foame?

Ce sa faci ca sa nu te mai ignore copilul de 2 ani

Adauga comentarii!