Reducerea stresului in perioada sarcinii

Sarcina este una dintre cele mai stresante perioade din viata unei femei. Este normal sa simti acest lucru. Cu atat mai mult cu cat toata lumea din jur este stresata. Insa nu poti lasa stresul sa te consume atat de mult incat sa nu mai mai poti trai in mod normal.

Cand esti insarcinata trebuie sa depui efort ca sa ai grija de tine, sa mananci corect,  sa faci rost de lucruri de care va avea nevoie copilul, sa ajungi la doctor si sa ii urmezi indicatiile. Si toate acestea sunt greu de facut in mod corect daca iti trec numai ganduri negre prin cap.


Ce poti face pentru a reduce stresul

Spune mai des NU

Este destul de clar ca nu poti sa fii la fel de eficienta ca inainte. Si trebuie sa ceri ajutorul celor din jur, fie ca vorbim de colegi, fie ca vorbim despre familie.

Redu numarul sarcinilor in casa

In timpul sarcinii, pe langa faptul ca te misti mult mai greu si ai nevoie de perioade mai lungi de somn, trebuie sa iti acorzi timp si tie: sa citesti, sa visezi, sa te informezi, sa faci cateva exercitii etc

Ia-ti zile libere

Daca mai ai zile de concediu sau daca esti in perioada in care iti poti lua zile libere atunci profita de acest lucru. Uneori nu ai nevoie decat de o singura zi de odihna ca sa poti sa duci pana la capat cu bine o saptamana intreaga.

Exercitii

Miscarea fizica iti face foarte bine in sarcina. Si nu trebuie sa treaca nicio zi fara a face exercitii. Cele mai potrivite sunt exercitiile de stretching, yoga, dar si exercitii de respiratie.

Nu te ingropa in informatii

Desigur, este bine sa fii informata. Insa, la un moment dat, prea multe informatii pot sa aiba un impact negative asupra ta. Nu te ajuta cu nimic sa afli tot felul de povesti negative. Mai bine te concentrezi pe modul in care te simti tu in acest moment.

Adauga comentarii!