Cum sa desfunzi nasul bebelusului

Toti bebelusii au la un moment dat nasul infundat pana cand implinesc varsta de 2 ani de zile si reusesc sa isi sufle nasul. Ceea ce inseamna ca trebuie sa ii ajuti tu pe copiii mici sa aiba nasul liber ca sa poata respira.

Cum iti dai seama ca bebelusul are nasul infundat

  • Daca este foarte mic iti poti da seama din faptul ca suge cu greutate. Suge o data, de doua ori si apoi trebuie sa se opreasca.
  • In general, nasul trebuie desfundat de fiecare data cand sunt simptome de raceala: voce ragusita, febra.
  • Atunci cand observati ca mucusul are o alta culoare si consistenta decat cea pe care o are in mod normal.

Cum se desfunda nasul bebelusului

Pentru adulti si pentru copiii mai mari acest proces este destul de simplu – ne suflam nasul si folosim picaturi de nas special concepute pentru asta. In cazul copiiilor mici insa nu este indicat sa folosim medicamente. Putem apela la urmatoarele:


  • Solutie salina. Putem pune in fiecare nara cate o picatura de solutie salina.
  • Folosim o pompita pentru a trage ceea ce este in nas.

In cazul in care nu reusim sa ne descurcam suficient de bine in acest fel putem sa apelam la o baie calda, cu abur sau sa folosim un umidificator. Daca folosim un umidificator atunci ar fi util sa acoperim capul bebelusului cu un prosop si sa il tinem in bataia umidificatorului.

Din fericire, chiar daca sunt foarte obositoare si pentru bebelus si pentru parinti astfel de episoade, ele sunt putin periculoase si vor trece rapid.

Photo by Irina Murza on Unsplash

Adauga comentarii!