Profita de cele 5 minute libere

Sa ai grija de un copil mic este extenuant. Nu ai timp de nimic altceva decat sa te invarti in jurul lui si sa te asiguri ca totul este bine.

In functie de cat ajutor primesti si de cat de bine te organizezi, precum si de dispozitia generala a bebelusului, poate ca reusesti sa faci pentru tine ceea ce este strict necesar: sa mananci, sa te speli, sa dormi macar cateva ore. Insa un om nu poate trai bine numai cu atat. El are nevoie de timp numai pentru sine ca sa isi incarce bateriile.


Sa zicem ca ai 5 minute la dispozitie, ce faci cu ele?

Retrage-te intr-o camera in care sa fii singura

Sa stai cateva minute singura fara sa ceara nimeni nimic de la tine poate fi o binecuvantare. Nu folosi acest timp pentru a face liste cu lucruri de facut decat daca asta te relaxeaza. Altfel este suficient sa nu faci absolute nimic. Deschide fereastra si stai asa, sa te bata soarele. Exact cum stai si pe plaja.

Muzica

Muzica, mai ales daca este una care ne “vorbeste”, are capacitatea de a ne conecta cu noi insine. Asa ca data urmatoare cand ai o sesiune de curatat prin casa pune-ti castile si asculta muzica preferata. Poate ca mainile se misca, insa sufletul este purtat departe.

Vorbeste cu o prietena

Esti destul de izolat atunci cand ai grija de un bebelus. Si chiar daca ai noi prietene, mamici, cu care discuti, aceste discutii se invart tot in jurul bebelusului. Este normal sa ai din aceasa cauza impresia ca ai disparut cu totul, ca esti numai o masina de facut treaba. Pune mana pe telefon si vorbeste cu o veche prietena. Asta te va ajuta sa te reconectezi cu tine, cea dinante de ceea ce faci acum.

Mai putin internet

Primul impuls in prezent atunci cand avem cateva minute libere este sa stam pe facebook sau alte retele sociale. Ceea ce mai degraba aduce anxietate decat conectare. Mult mai mult am avea de castigat daca am citi cateva randuri sau am atipi sau ne-am oferi ceva bun de mancare.

Tu ce faci cu cele 5 minute ale tale?

Photo by Trent Szmolnik on Unsplash

Adauga comentarii!