De ce adoarme copilul atat de tarziu?

Toti copiii par sa aiba o preferinta: sa nu mearga la culcare devreme si sa se lungeasca oricat vor ei in noapte. Ceea ce face diminetile cu scoala un cosmar. Iar problema pare imposibil de rezolvat. Insa chiar este?

Sa pui haide la culcare mai devreme nu rezolva nimic. Trebuie lucrat indirect. Uite cateva masuri care chiar te vor ajuta:


Fara dulciuri dupa amiaza

Dulciurile iti cresc brusc nivelul de energie. Si nu ai cum sa dormi daca esti agitat. Asa ca o portie de clatite cu ciocolata in loc de cina nu sunt deloc o idee buna.

Fara electronice cu minim o ora inainte de culcare

Electronicele te tin in priza si ceea ce te intereseaza nu se termina niciodata. Ar trebui interzis complet accesul la ele cu o ora inainte de somn. In acest fel scapi de lungile negocieri si intri in starea necesara pentru a adormi usor. Si ce sa faci in aceasta ora?

Rutina inainte de somn

Seara lucrurile ar trebui sa se petreaca linistit: te speli, te schimbi, stai de vorba, citesti o carte. Daca pentru toate acestea ai la dispozitie 20 de minute numai linistit nu va fi. Copiii nu sunt vreun model de organizare si executare de comenzi, asa ca risti ca toata atmosfera sa devina tensionata. Prin urmare, observa-i cat timp le ia sa faca toate aceste lucruri in ritmul lor si incepe rutina dinaintea somnului cat de devreme este necesar.

Photo by Katherine Hanlon on Unsplash

Adauga comentarii!