Idei de jocuri pentru interior

Desi este cel mai usor si sanatos sa tinem copiii mici cat mai mult afara, acest lucru nu este intotdeauna posibil. Daca esti in pana de idei ce ai mai putea face ca sa il tii pe copil ocupat si fericit, venim cu cateva idei pentru prescolari:

  1. Aruncat la tinta. Nu ai nevoie decat de cateva sosete care se pot transforma in mingi ce nu sparg si cateva castroane.
  2. Topait. Pune pe jos cateva obstacole facute din prosoape si copilul trebuie sa ajunga dintr-o parte in alta a camerei topaind peste ele.
  3. Gatit. Ii poti ruga pe copii sa te ajute sa speli legumele si salatele. De asemenea, ei pot pune ingredientele peste pizza sau tacamurile la masa. Profita de moment pentru a discuta de mancarea sanatoasa, reguli de igiena, pentru a-i da sa guste alimente noi sau pentru a folosi numerele.
  4. Spune povesti. Copiii iubesc povestile inventate care contin personaje si intamplari personalizate exact pentru ei. Poate sa fie o mica sceneta de teatru in care imiti diverse personaje sau, daca ai un strop de talent, le poti si desena. Prin povesti copiii isi imbunatatesc foarte mult vocabularul. In plus, este o modalitate de a va conecta si de a discuta, prin reprezentare, despre lucrurile care ii intereseaza pe ei.
  5. Pune-i pe detectivi la treaba. Ascunde undeva in casa un obiect care le place copiilor. Poate sa fie si o ciocolata. Apoi planuieste cateva indicii care sa duca spre el. Pe langa distractie, jocul acesta este unul serios, care imbunatateste gandirea logica si atentia la detalii.
  6. Creati ceva nou din diferite materiale. In functie de ce il intereseaza pe copil, creati un interior de avion, creati o scena, creati taramul dinozaurilor etc. Lasati imaginatia sa curga.
  7. Muzica. Cantati, dansati, faceti muzica cu diverse obiecte, ascultati muzica. Este o modalitate excelenta de a te simti bine, daca reusiti sa nu devina prea galagios.

Photo by Tanaphong Toochinda on Unsplash


Adauga comentarii!