Cum sa ai o casa cat mai confortabila

Cand avem copii petrecem mult mai mult timp in casa si adesea simtim ca nu mai avem loc. Primul impuls ar fi sa ne dorim o casa mai mare, dar daca asta nu este posibil, atunci exista si alte solutii.

Ai zonele din casa impartite in functie de activitati?

Cu cat structurezi mai bine spatiul cu atat iti este mai placut sa traiesti in el. De exemplu sa ai un colt al copilului unde exista lucrurile sale, la inaltimea lui impreuna cu un covor si o masuta. Sa ai pentru tine un fotoliu confortabil cu o etajera alaturi.


Vizualizeaza

Imaginatia este esentiala pentru a avea o casa confortabila. Viseaza la ceea ce ai vrea sa faci si apoi pune lucrurile respective la indemana, dar organizate in spatiul lor. Casa ta ar trebui sa reflecte complet stilul tau de viata. Desigur, este nevoie de o prioritizare: este mai important sa ai o masa mare stabilita pentru musafiri sau sa faci 5 minute de yoga zilnic?

Arunca si organizeaza

Scapa de tot ceea ce nu folosesti cu adevarat: cabluri sau electronice vechi, haine care nu iti mai vin, carti de bebelusi, obiecte care nu se mai potrivesc cu varsta copilului. Iar ceea ce ramane organizeaza cat mai bine. Daca ai multe lucruri intr-o casa mica este preferabil ca ele sa nu fie la vedere.

Lucruri care iti dau o stare de bine:

  • culorile: pentru spatii mici foloseste culori neutre sau deschise, insa din cand in cand intrerupte de cate o pata de culoare
  • lumina: lasa cat mai multa lumina naturala in casa. Foloseste si surse artificiale de limina. Preferabil, insa, nu doar una centrala.
  • plantele: cateva plante la vedere au o influenta mare asupra psihicului
  • pune la vedere lucruri la care tii: nu trebuie sa fie foarte multe, dar adauga cateva fotografii si obiecte cumparate in vacante sau cadouri de la persoane dragi.

Photo by Soroush Karimi on Unsplash

Adauga comentarii!