Substantele de curatenie in timpul sarcinii

Suntem povatuiti in aceasta perioada sa dezinfectam cat mai mult, sa ne spalam cat mai des pe maini. Este vreo problema daca faci acest lucru in sarcina?

Spala-te pe maini de cate ori este nevoie

Spalatul pe maini nu are nicio influenta negativa in ceea ce priveste sarcina. Cel mult, pielea de pe maini poate sa devina mai uscata si este recomandat sa te dai si cu crema de maini dupa ce te-ai spalat.


Poti folosi produse de curatat

Nu exista studii care sa arate ca produsele de curatat ar fi periculoase. Dar este bine sa citesti ceea ce scrie pe eticheta fiecarui produs si sa le folosesti conform instructiunilor.

Masuri de protectie

Aeriseste bine incaperile atunci cand folosesti produse de curatat. Este posibil ca mirosul lor sa iti provoace stari de greata.

Poarta manusi si haine care sa iti protejeze pielea.

Foloseste substante naturale. De exemplu, bicarbonatul este foarte bun la indepartarea grasimii. Si otetul este foarte bun la indepartarea pietrei si a murdariei.

Cere ajutorul. Nu este necesar sa faci tu intreaga curatenie. Cere si celorlalte persoane care locuiesc cu tine sa se implice. Evita mai ales spatiile stramte si fara flux de aer, cum este cuptorul.

Photo by Clay Banks on Unsplash

Adauga comentarii!