Ce sa mananci pentru a scapa de constipatie

In timpul sarcinii se intampla adesea sa te confrunti cu constipatia, chiar daca inainte nu ai avut probleme de acest tip.
Motivele sunt multiple – de la suplimentele de fier care se iau in aceasta perioada, pana la schimbarile hormonale. Ce poti face este sa consumi preponderent alimente care sa te ajute in lupta cu constipatia. Cum ar fi:

Cereale integrale

Ai nevoie de fibre si cea mai buna modalitate de a le obtine este din cereale integrale. Asta inseamna sa alegi paine din faina integrala, sa cumperi orez brun sau iei paste facute din cereale integrale.


Seminte si nuci

O alta sursa buna de fibre sunt nucile si semintele. Cum ai nevoie de multe gustari in aceasta perioada, poti sa le alegi atunci cand vrei sa ciugulesti ceva.

Fructe

Fructele au un efect pozitiv asupra grabirii tranzitului intestinal. Cele mai bune sunt prunele, perele, piersicile, ananasul.

Legume

Sarcina este momentul in care trebuie sa incepi sa mananci legume, chiar daca inainte nu o prea faceai. Nu te dai in vant dupa legumele fierte? Atunci mananca salate sau legume gratinate. In timp, gusturile se educa.

Apa si miscare

Poate ca te-ai plictisit cat de des ti s-a repetat ca trebuie sa bei apa si sa te misti. Insa este esential, din aceasta cauza auzi atat de des. Corpul tau are nevoie de ele ca sa functioneze cum trebuie.

Photo by Rebecca Matthews on Unsplash

Adauga comentarii!