Combate constipatia in sarcina

Consipatia este unul dintre simptomele comune ale sarcinii si poate sa fie foarte deranjanta. Motivele aparitiei ei sunt multiple, de la modificarile hormonale pana la suplimentele de fier care se iau in timpul sarcinii. Din fericire, constipatia se poate combate cu masuri care tin de alimentatie si stil de viata.

Alimentatie recomandata in caz de constipatie:


Cereale integrale

Cerealele intregrare sunt bogate in fibre, dar si nutrienti, cum ar fi vitamnele B. Alege cereale integrale precum grau, secara, ovaz, hrisca.

Nuci si seminte

Nucile si semintele, in diferite mixuri, sunt perfecte pentru gustari. Poti pune peste salate sau atunci cand mananci iaurt. Nu exagera insa cu cantitatea, intrucat trebuie sa ai grija si la silueta.

Fructe

Este recomandat sa mananci doua boluri de fructe pe zi datorita aportului de fibre, vitamine si minerale. Cele mai recomandate in caz de constipatie sunt perele, prunele si piersicile.

Apa

Ai mare grija sa bei zilnic suficienta apa pentru a ajuta corpul sa functioneze normal in aceasta perioada. Monitorizeaza cantitatea de lichide pe care o bei, ca sa fii sigura ca nu uiti.

La toate acestea se adauga necesitatea de a face miscare. Iar in timpul sarcinii avem tendinta de a face mult mai putina miscare. Te vei simti mai bine daca te vei plimba zilnic. Sunt recomandate si exercitiile usoare, care pot sa fie facute acasa.

Photo by Jamie Coupaud on Unsplash

Adauga comentarii!