Sarcina in timpul pandemiei

Sarcina arareori este o perioada lipsita de ingrijorari, iar in aceasta perioada pe care o traversam nu este de mirare ca adeseori este insotita de un stres sporit. Ce ai putea face pentru a trece prin aceasta situatie fara a-ti pierde de tot linistea?

Urmeaza recomandarile generale

Ar trebui sa tii cont de toate recomandarile prezente – sa stai cat mai mult in casa, sa eviti contactul cu alte persoane, sa porti masca, sa te speli pe maini etc. Toate acestea, impreuna, reduc riscul la care esti expusa.


Incearca, pe cat posibil, sa lucrezi de acasa sau sa iti iei concediu cat mai devreme inainte de nastere. Asta iti va oferi si ocazia sa te odihnesti mai mult si sa petreci mai mult timp cu ceilalti membri ai familiei.

Mentine-ti buna dispozitie

In general, pentru a ne simti bine avem nevoie de relatii cu alte persoane si de exercitii fizice. Din fericire, tehnologia moderna iti permite sa ai acces la ambele lucruri, chiar daca esti la distanta. Dar ai grija intrucat aceasta poate sa fie o sabie cu doua taisuri. Evita sa citesti prea multe stiri despre pandemie sau sa urmaresti grupuri de mame, unde anxietatea sau judecarea celorlalti este in floare.

Ramai conectata la ajutorul real

Mentine o buna conexiune cu doctorul care iti urmareste sarcina si cu spitalul in care vei naste. Citeste despre sacina si ingrijirea bebelusilor, dar cauta mai ales informatii oferite de experti. Cauta cursuri online, intrucat in aceasta perioada nu mai poti urma cursuri la care esti prezenta fizic.

Nu te ingrijora prea mult gandindu-te la perioada de dupa nastere. Bebelusii daca primesc mancare, ingrijire si dragoste nu au nevoie de nimic mai mult ca sa le fie bine.

Photo by Cassidy Rowell on Unsplash

Adauga comentarii!