Impactul greutatii asupra fertilitatii

Se stie ca o greutate mai mare decat cea normala are un impact negativ asupra sanatatii, crescand riscul aparitiei diabetului si bolilor de inima. La fel, s-a observat si faptul ca persoanele obeze pot intampina probleme legate de fertilitate.

Se considera ca timpul probabil necesar pentru a ramane insarcinata creste cu un an in cazul persoanelor obeze. Dar exista si o parte buna. Aceste probleme nu sunt ireversibile, arata cercetarile. La o greutate de 80 de kilograme, chiar si 5 kilograme mai putin pot sa aiba un impact pozitiv.


Si nu numai greutatea sau starea de sanatate a mamei conteaza, ci si cea a tatalui. Asa ca la schimbarile necesare, daca iti doresti un copil, pot sa fie facute in familie. Ceea ce creste sansele de reusita.

Schimbari mici care te pot ajuta sa scazi in greutate

– mai multa miscare. De exemplu, poti merge pe jos zilnic sau sa urci pe scari in loc sa iei liftul

– renunta la sucuri si bauturi alcoolice

– renunta la fastfood

– jumatate din ceea ce mananci ar trebui sa fie legume

– inlocuieste uitatul in ecrane cu orice alta activitate care nu implica sa stai jos

– redu alimentele grase

– daca simti nevoia de gustari alege fructe, iaurt

Toate aceste modificari nu sunt atat de drastice incat sa fie imposibil de facut. Inseamna sa iti imbunatatesti stilul de viata, sa ai mai mare grija de tine. Ceea ce va avea un impact pozitiv nu numai asupra fertilitatii, ci si asupra sanatatii viitorului copil.

Photo by freestocks.org on Unsplash

Adauga comentarii!