S-a dovedit ca te pot ajuta sa te simti mai bine

Iarna cu copiii este dificila. Petreci mai mult timp in casa, copiii au in aceasta perioada mai putine ocazii sa socializeze si toate acestea fac relatiile sa fie mai tensionate. De aceasta data nu vom vorbi despre cum poti ajuta copiii sa se simta mai bine, ci despre ce poti face pentru tine.

Sunt cateva lucruri la indemana care iti pot imbunatati starea de spirit si care te pot ajuta sa te bucuri si de aceasta perioada:


Exercitii fizice

10 sau 20 de minute pe zi sunt suficiente pentru eliberearea de endorfine. Si nici nu este greu sa faci asta. Este suficient sa ai conexiune la internet pentru nenumarate exercitii cu profesori care iti pot propune cel mai bun program pentru nivelul tau.

Dormi mai mult

Somnul insuficient aduce cu sine ganduri negative. Daca te surprinzi gandindu-te prea mult la ceea ce nu ti-a iesit, atunci sa stii ca o perioada in care sa te odihnesti bine poate schimba asta. Gandeste-te ce modificari de program poti face pentru a dormi mai mult.

Iesi zilnic afara

Este adevarat, iarna, cu vremea sa rece si mohorata este posibil sa nu te invite prea tare sa iesi din casa. Insa chiar daca nu iti dai seama, iti lipseste sa faci o plimbare. Asa ca, indiferent de vreme, nu rata plimbarea zilnica.

Ajuta pe cineva

Sa fii cuiva de ajutor iti imbunatateste si tie, considerabil, starea de spirit. Fie ca ajuti o prietena sau pe cineva necunoscut, sa te implici in problemele altora si dai o mana de ajutor are un impact pozitiv si asupra ta.

Zambeste

Obisnuieste-te sa zambesti cat mai mult. Asta va destinde atmosfera din jurul tau si, in cele din urma, se va intoace si la tine. Asa ca vei gasi si mai multe motive sa zambesti.

Racunoaste lucrurile bune

Nu tot ceea ce ti se intampla este rau. Invata sa vezi lucrurile bune si sa fii recunoscatoare pentru ele: sunteti sanatosi, copiii se dezvolta bine, astazi ai vorbit cu o prietena veche, etc. Daca te concentrezi pe ceea ce merge bine in loc de lucrurile pe care inca nu le ai, te vei simti mult mai bine.

Photo by Pasha Chusovitin on Unsplash

Adauga comentarii!