Fara patut udat noaptea

Daca in timpul zilei, cand ii urmaresti mereu pe copii si le poti spune sa mearga la toaleta este mai usor sa ii inveti sa renunte la scutece, in timpul noptii te bazezi mai ales pe copilas. Asa ca trebuie sa urmaresti cand este cu adevarat pregatit pentru asta.

Nu exista o varsta standard, insa, daca in majoritatea diminetilor are scutecul uscat, atunci este cel mai probabil gata sa doarma fara el.


La fel de important este si sa renunti la scutecul de noapte doar atunci cand copilul se poate da jos din pat singur, in cazul in care are nevoie.

In cazul in care copilul are 3-4 ani si ai vrea sa invete sa stea fara scutec, ii poti explica faptul ca nu il mai culci cu el si se poate trezi sa mearga la toaleta daca are nevoie. Este posibil sa fie suficient la copiii mai mari sa stie ca nu se mai pot baza pe scutec ca sa ramana uscati toata noaptea.

Cateva idei pentru aceasta perioada:

  • Mersul la toaleta ar trebui sa fie ultimul lucru pe care il face inainte de a merge la culcare.
  • Nu il trezi in mijlocul noptii pentru a merge la toaleta, astfel incat creierul sa invete sa inhibe aceasta dorinta pe toata perioada noptii.
  • Copilul trebuie sa bea suficiente lichide pe toata durata zilei, insa spre seara redu cantitatea lor.
  • Ai grija ca patul sa fie protejat, astfel incat sa fie cat mai usor sa il refaci, in cazul in care se intampla un accident. Cu siguranta iti este dificil sa te trezesti in timpul noptii si sa faci asta, dar nu are niciun sens sa fii suparata pe copil din aceasta cauza. Nu te enerva si nici nu il face sa se rusineze.
  • Lauda-l dimineata, daca noaptea a trecut fara niciun accident.

Acest proces este unul de durata. Exista unii copii care mai au accidente chiar si la varsta de 7-8 ani, in timp ce altii renunta in acelasi timp si la scutecul de noapte si la cel de zi. Important este este sa iti urmaresti copilul si sa iei deciziile potrivite pentru el, dar si pentru stilul vostru de viata.

Photo by Caroline Hernandez on Unsplash

Adauga comentarii!