Trucuri pentru dimineti mai linistite in zi de scoala

Dupa o luna de vacanta si aproape un an de scoala online nici nu este de mirare ca este foarte dificil sa-i facem pe copiii sa plece afara din casa la timpul potrivit si fara a se simti complet nefericiti.

Daca si voi va confruntati cu aceasta problema, mai jos sunt cateva trucuri care va pot ajuta:


Parintii se trezesc mai devreme

In functie de ceea ce trebuie tu sa faci pentru a te pregati sa iesi din casa, trezeste-te mai devreme astfel incat totul sa fie gata atunci cand vine momentul sa-i trezesti si pe copii.

Cat mai multe pregatiri inca de seara

Daca hainele sunt alese deja si ghiozdanul este facut atunci vei salva foarte mult din stresul diminetii. Obisnuieste-te sa pregatesti si pentru tine ceea ce ai nevoie ca sa mai castigi un pic de somn dimineata.

Mic dejun cat mai simplu

Copiii trebuie sa manance dimineata. Dar ca sa nu va intindeti foarte mult pastreaza optiunile simple, lucruri care nu iti iau mai mult de cateva minute ca sa le pui pe masa.

Fara televizor

Copiii au tendinta ca primul lucru pe care il fac imediat ce deschid ochii este sa se uite la desene animate. Desi asta le poate reduce stresul, va prelungi imens timpul necesar ca sa fie gata.

Mai multa responsabilitate

Ceea ce trebuie tu sa urmaresti este sa-i obisnuiesti pe copii sa se descurce singuri cu rutina de dimineata: sa se trezeasca cand suna ceasul, sa se imbrace, sa se spele, sa se asigure ca au tot in ghiozdane, sa manance.

Nu te astepta sa se intample totul peste noapte. Rabdarea si indrumarea sunt esentiale pentru ca daca tipi nu faci altceva decat sa adaugi un stres suplimentar.

Ai putea incepe cu o lista cu lucruri de facut dimineata, pentru fiecare copil in parte. Ea sa fie la vedere astfel incat sa si-o poata consulta singur.

Independenta castigata astfel va fi foarte importanta, atat pentru copii cat si pentru tine.

Photo by Danielle MacInnes on Unsplash

Adauga comentarii!