Cateva lucruri pe care nu le stii despre alaptat (pana cand nu o faci)

Se vorbeste mult despre importanta alaptarii si despre cum sa o faci in mod corect. Mai putin se vorbeste despre cum iti influenteaza asta viata, dincolo de faptul ca esti fericit ca faci un mare bine bebelusului pe care il iubesti.

Alaptarea iti va ocupa aproape tot timpul

Suna ciudat, insa cam asa este. Daca te gandesti ca bebelusul mananca la fiecare doua ore si alaptarea tine mai mult de jumatate de ora, ei bine, ajungi lejer sa alaptezi cam 8 ore pe zi. Este ca si cum ai avea un serviciu. Doar ca este non-stop. Nu scapi nici noaptea.


Laptele nu curge numai cand suge copilul

Te poti trezi cu fel de fel de situatii in care simti ca iti curge lapte. Foarte adesea se intampla cand tocmai iesi dintr-un dus cald. Asa ca trebuie sa o iei de la capat. Se mai poate intampla si cand auzi un bebelus pangand pe strada, ba chiar si cand te uiti la poze cu bebelusul tau. Ce mai, fii pregatita sa se intample oricand, chiar si cand esti in oras si arati poze prietenilor.

Hainele pentru alaptat nu arata prea bine

Nu ai ce face, pur si simplu trebuie sa te impaci cu asta. De la sutienele care nu iti plac, pana la bluzele care trebuie sa se descheie usor in pardea de sus, numai cu o mana, nu prea ai de unde alege. Iar daca alaptezi pe timp de iarna este si mai rau. Atunci cel mai probabil trebuie sa te impaci cu faptul ca iti ridici ploverul pur si simplu. Asa ca nu este de mirare ca a alapta inseamna sa stai destul de mult prin casa si izolata.

Nici renuntarea la alaptat nu este prea usoara

Ai crede ca, avand atatea neajunsuri, odata ce nu mai alaptezi vei trece printr-o stare de exiberanta – corpul tau este, in sfarsit, numai al tau. Dar nu este intotdeauna asa. Pe langa grijile inerente, normale atunci cand esti parinte, apare, uneori, si un dezechilibru hormonal. Si cu el poate sa vina depresia, cu toate gandurile sale negative. Solutia este sa faci trecerea treptat de la alaptat la biberon si, ideal, atunci cand tu si bebelusul sunteti pregatiti.

Photo by Jordan Whitt on Unsplash

Citeste si

Cateva bune practici privind alaptarea

Alaptarea nou-nascutului

Adauga comentarii!