La restaurant cu copii de peste 4 ani

De fiecare data cand ajungi la restaurant cu copiii, fie ca pur si simplu vrei sa iei masa in oras sau esti la vreun eveniment festiv, nu poti sa nu te intrebi daca vei ajunge si sa mananci ceva din ceea ce ai comandat. Oare copilul tau va sta suficient de cuminte astfel incat sa nu ii deranjezi pe cei din jur si sa te vezi nevoit sa pleci rapid?

Teoretic, daca nici acasa nu reuseste sa stea cuminte in timpul mesei, atunci probabil va incerca sa faca acelasi lucru si cand esti la restaurant.


Comportamentul in restaurant

Nu este cazul sa disperi. Cum sa te comporti intr-un restaurant se invata, la fel ca orice altceva. Trebuie sa le spui din start ce asteptari ai de la ei – sa nu alerge in jurul merei, sa nu bata cu tacamurile in masa, sa nu se joace cu lucruri pe care le-ar putea strica, cum ar fi florile de pe masa, sa nu vorbeasca tare si tot asa.

Probabil nu va fi suficient sa spui o singura data si va trebui sa tot repeti. Incearca sa faci asta cu zambetul pe buze si cu o voce calma si joasa. Nu uita sa ii lauzi cand observi in comportarea lor ceva ce iti place si sa folosesti cat mai des „te rog” si „multumesc.”

Alegerea momentului

La un restaurant nu mananci imediat cand ajungi. Trebuie sa tii cont de faptul ca dureaza cam o jumatate de ora pana cand ajunge mancarea. Asa ca, daca mergi cu un copil flamand ai toate sansele sa faca o scena. Modul in care poti rezolva aceasta problema este sa ajungi inainte de ora sa de masa. Sau, daca acest lucru nu este posibil, sa ceri pentru copii ceva ce se poate aduce imediat. Cu observatia ca isi va strica probabil pofta de a mai manca ulterior.

Nu lasa copilul sa se plictiseasca

Copiii nu au rabdare sa astepte foarte mult. Asa ca, cauta sa le gasesti ceva de facut. De exemplu, puteti iesi la o scurta plimbare din restaurant dupa ce ati comandat. Sau sa ai la tine o carte de colorat, cateva jucarii.

Feluri noi de mancare

Chiar daca vei comanda ceea ce stii ca ii place, mai mult ca sigur gustul va fi un pic diferit de ceea ce gaseste acasa. Asa ca asta poate fi o sansa de a se obisnui cu gusturi noi. Ii poti oferi si din farfuria ta, daca vrea, astfel incat sa fie expus la cat mai multe experiente culinare. Este posibil ca unele lucruri sa nu ii placa. Ai grija sa nu scuipe mancarea inapoi in farfurie. Spune-i dinainte ca poate sa foloseasca un servetel pentru asta.

Plecati imediat ce ati reusit sa platiti. Copiii nu au rabdare sa mai stea intr-un restaurant dupa ce au mancat. Cel mai probabil, mai mult de 45 de minute nu te poti astepta sa reziste.

Citeste si

Frica de alimente noi poate sa fie inlaturata

Adauga comentarii!