5 ingrediente care fac piureurile bebelusilor mai satioase

Diversificarea poate fi o perioada destul de dificila pentru parinti, deoarece isi fac prea multe giji fata de cat si cum mananca bebelusul. Vestea buna este ca stomacul bebelusilor este foarte mic, iar senzatia de satietate se instaleaza foarte repede. Cand unui bebelus ii este foame, el reuseste sa se faca rapid inteles, important este sa fie lasat sa i se faca foame.

Care sunt cele mai importante reguli cand vine vorba de alimentatia bebelusilor mai mari de 5 luni:


– trebuie sa li se creeeze o rutina a meselor;

– alimentele trebuie sa fie cat mai bogate in nutrienti;

– bebelusii trebuie obisnuiti cu cat mai multe gusturi, pentru a nu fi mofturosi mai tarziu;

– este important sa fie evitate alimentele care contin zahar;

– piureurile bebelusilor trebuie sa contina si un ingredient mai satios, pentru a le tine de foame 2-3 ore dupa masa.

Iata mai jos 5 alimente pe care sa le introduci in piureurile bebelusilor pentru a le face mai satioase:

1. Fructul de avocado

Fructul de avocado este perfect pentru piureurile cu fructe ale bebelusilor inca de la inceputul diversificarii. Pe langa faptul ca el confera o stare de satietate pentru mult timp dupa masa, datorita grasimilor sanatoase pe care le contine, el este bogat in vitamine si minerale importante pentru dezvoltarea armonioasa a bebelusului tau. Printre cele mai importante vitamine si minerale pe care le contine fructul de avocado se numara potasiul, vitamina K, acidul folic, fibrele, vitaminele B3 si B6, vitamina C si cuprul.

Citeste si Idee de mic dejun satios pentru bebelusi.

2. Semintele de canepa decorticate

Multe persoane sunt reticente cand vine vorba de alimente mai sofisticate pentru mesele bebelusilor, insa acest lucru nu ar trebui sa se aplice si la semintele de canepa decorticate. Ele nu afecteaza gustul piureurilor, sunt bogate in proteine si pot fi adaugate atat in piureurile de fructe, cat si in supe sau mancaruri cu legume, fara sa fie preparate in vreun fel. Pe langa proteine, semintele de canepa decorticate se mai mandresc si cu continutul mare de magneziu, acizi grasi Omega 3 si Omega 6, calciu, fier, mangan, zinc, sodiu, fosfor, potasiu si alte cateva minerale. Semintele de canepa decorticate pot fi introduse in meniul bebelusilor de la varsta de 8 luni.

3. Quinoa

Nu mai e o noutate pentru nimeni ca cereala quinoa este un adevarat pachet de nutrienti. Ea contine proteine, calciu, mult mai usor de asimilat decat cel din lapte, vitaminele A, C, D, E, K, de tip B, dar si calciu, cupru, fier, magneziu, mangan, seleniu, potasiu, zinc, fosfor. O alta calitate a acestei cereale este ca ea nu contine gluten, motiv pentru care e mai usor de digerat. Daca bebelusul tau are intoleranta la gluten, nu ezita si introdu-i acest aliment in meniul zilnic. Cereala quinoa poate fi introdusa in meniul bebelusilor de la 8-9 luni.

4. Orezul

Pentru bebelusi, cea mai simpla metoda sa introduci orezul in alimentatie este sa il amesteci cu piureurile de fructe, cu lapte si cereale sau cu legume. Deoarece orezul consumat simplu favorizeaza constipatia, este important sa fie consumat la varste fragede doar o data pe zi in combinatie cu alte alimente. Pentru a obtine proteina completa, orezul trebuie combinat cu linte, fasole, naut. Printre cei mai importanti nutrienti care se gasesc in orez amintim potasiul, proteinele, calciul, fierul, magneziul, vitamina B3, fosforul si acidul folic.

5. Branzica dulce de casa

Bebelusii adora branzica dulce de casa, mai ales daca o combini cu fructe, in piureuri de legume sau cu mamaliga. Branzica de casa se introduce in alimentatia bebelusului incepand cu varsta de 7 luni. Ea este un aliment bogat in calciu, proteine si vitamine de tip B, toate importante pentru crestere si, mai ales, pentru evitarea anemiei. Daca bebelusul tau refuza acest aliment, incearca sa-l combini cu banana, combinatia este una cu adevarat delicioasa si, cu siguranta, nu o va refuza.

Daca vrei sa prepari branza de vaci de casa pentru bebelusi, gasesti reteta aici.

Sursa foto: weelicious.com

Citeste si:

Top 10 cele mai sanatoase alimente pe care sa le introduci in meniul bebelusului tau

 

Adauga comentarii!