Repaos la pat in timpul sarcinii

Exista situatii in care, insarcinata fiind, doctorul iti recomanda repaos la pat. Nu discutam aici situatia medicala in sine, ci cum te raportezi tu la ea.

Fara indoiala, primele lucruri care iti trec prin cap este ca situatia este ingrozitoare, esti ca si cum ai fi intr-un arest la domiciliu. In plus, gandurile negre privind siguranta sarcinii iti fac inima sa iti stea in loc. Dar nu lasa aceasta stare de spirit negativa sa te cuprinda cu totul. Priveste si lucrurile pozitive, esti mereu mai castigat daca ai o stare de spirit buna:


Nu mai trebuie sa mergi la serviciu

Nu este nicio placere sa mergi la serviciu atunci cand esti insarcinata. Sarcina inseamna oboseala, dorinta de a sta comod, dorinta de a manca des si de a merge la toaleta des, incapacitate de concentrare si greturi. Iar acum, ca esti obligata sa stai acasa, nu mai trebuie sa le suporti pe toate acestea intr-un spatiu incomod.

Mai putine haine pentru perioada sarcinii

Este complicat sa te imbraci cand esti insarcinata, mai ales daca trebuie sa ajungi la un serviciu care pune mare pret pe modul in care arati. Faptul ca stai acasa te scapa de multe batai de cap si de multe cheltuieli.

Ai suficient timp pentru aranjarea casei

Sa aranjezi casa pentru primirea noului membru este una dintre cele mai placute indeletniciri in sarcina si acum ai timp suficient pentru a te implica in aceasta activitate. Internetul iti pune la dispozitie atat idei cat si posibilitatea de a cumpara de la distanta.

Suficient timp pentru tine

Poti face ceea ce iti doresti: sa motai atunci cand ai chef, sa te uiti la serialele favorite, sa cauti cel mai frumos nume, sa discuti cu prietenele, sa citesti despre cresterea copiilor.

In plus, intrucat trebuie sa faci cat mai putin efort, tatal invata din timp ce inseamna sa te implici cu adevarat si sa preiei cea mai mare parte a activitatilor implicate de ingrijirea casei.

Photo by Ömürden Cengiz on Unsplash

Adauga comentarii!