Ce mancare sa eviti in timpul sarcinii

O femeie insarcinata trebuie sa-si asigure o dieta complexa, care ofera suficiente elemente nutritive si energie pentru a ajuta copilul sa se dezvolte si sa creasca intr-un mod corespunzator si, de asemenea, sa se asigure ca trupul ei este suficient de sanatos pentru a face fata cu brio schimbarile care vor avea loc.

Cele mai multe alimente sunt sigure si recomandate. Cu toate acestea, exista unele alimente care ar trebui sa fie evitate in timpul sarcinii.


  • Evitati branzeturile moi din lapte nepasteurizat, inclusiv branza Brie, feta, Camembert, Roquefort, queso blanco si queso fresco pentru ca pot contine bacteria E. coli sau Listeria. Asigurati-va ca laptele consumat este pasteurizat.
  • Ouale crude sau orice alimente care contin oua crude ar trebui sa fie evitat din cauza expunerii potentiale la salmonella. Aici includem si unele sosuri, maioneza, inghetata chiar daca sunt facute in casa, atata timp cat contin oua crude. Daca fierbeti ouale pana cand galbenusurile sunt ferme, atunci nu vor fi probleme.
  • Alimentele de origine animala raw si cele care nu sunt gatite suficient
  • Anumite fructe de mare si peste – peste mare – > cum ar fi peste-spada, rechin si binecunoscutul macrou – poarta concentratii mai mari de mercur, in comparatie cu alti pesti. Mercurul este un produs care interfereaza cu dezvoltarea normala a creierului si a sistemul nervos al unui copil in crestere.
  • Orice tip de pate, fie ca este vorba de unul pe baza de legume sau carne – riscul aici este, de asemenea, acela al infectiei cu Listeria (listerioza).
  • Alimentele calorice – prajiturile, biscuitii si bomboanele ar trebui sa fie mentinute la un nivel minim. Ele sunt bogate in zahar si grasimi, au un continut nutritive mic lucru care poate submina eforturile tale de a-ti mentinerea o greutate corporala sanatoasa pe toata durata sarcinii
  • In cazul in care o femeie insarcinata consuma prea multa cofeina in timpul sarcinii ei, exista un risc ridicat de a da nastere unui copil greutatea scazuta la nastere, ceea ce poate duce la probleme de sanatate mai tarziu. Evitati cofeina in timpul primului trimestru pentru a reduce probabilitatea de un avort spontan. Ca regula generala, cafeina trebuie limitata la mai putin de 200 mg/zi in timpul sarcinii.
  • In ceea ce priveste alcoolul, expunerea prenatala la acesta poate interfera cu dezvoltarea sanatoasa a copilului. Trebuie sa continuati sa evitati consumul de alcool si in timpul alaptarii deoarece alcoolul ajunge la copil si reprezenta riscuri nocive pentru micut.

Consumul de mese bine echilibrate este important in orice moment. Iti trebuie un corp sanatos pentru a face un copil sanatos, deci sporeste cantitatea si calitatea lucrurile bune de care corpul tau are nevoie.

Adauga comentarii!