3 probleme ale pielii care sunt des intalnite in sarcina

Adesea pielea este influntata de sarcina si nu exista femeie insarcinata care sa nu se intrebe ce poate face pentru a reduce efectele negative acupra pielii. Printre cele mai des intalnite probleme se numara:

Acneea

Cu siguranta hormonii sunt devina pentru aceasta reaparitie, dupa ce credeai ca ai scapat definitiv de problema odata cu terminarea liceului.


Ce poti face?

  • In primul rand sa ai rabdare. In cele mai multe cazuri dispare de la sine odata ce ai depasit primul trimestru de sarcina.
  • Bea multa apa si mananca cat mai sanatos.
  • Nu folosi medicamente fara acordul prealabil al doctorului care iti monitorizeaza sarcina.

Vergeturile

Probabil ca si tu ai auzit de fel de fel de creme minune care te salveaza de astfel de probleme. Din pacate insa nu ele sunt solutia, altfel ar fi atat de simplu!

Foarte mult in aparitia vergeturilor in perioada sarcinii conteaza mostenirea genetica. Daca mama ta sau sora ta au avut vergeturi in timpul sarcinii creste probabilitatea sa ai si tu.

Ce poti face?

  • Bea multa apa. O piele bine hidratata este o piele mai elastica.
  • Ai grija sa nu te ingrasi prea tare.
  • Poarta un bun sutien de sustinere.
  • Foloseste creme pentru hidratarea pielii, mai ales ca ele te ajuta si sa lupti cu sensatia de mancarime.

Aceste vergeturi nu vor disparea in totalitate odata cu terminarea sarcinii, insa ele se vor estompa in cea mai mare masura, asa ca nu iti inchipui ca vei ramane vargata de dungi rosii pe burta si pe sani toata viata.

Linea Nigra si masca de sarcina

Ai observat o dunga mai inchisa decat culoare pielii care coboara de la buric inspre osul pubian? De vina sunt tot hormonii sarcinii. La unele femei este mai vizibila, la altele mai putin. Odata cu terminarea sarcinii, treptat, va disparea si ea, la fel ca si petele mai intunecate care este posibil sa apara pe fata. Cunoscute sub denumirea de masca de sarcina, acestea sunt vizibile mai ales pe zona fruntii, a obrajilor si nasului. Siele dispar dupa ce perioada de sarcina se termina.

Photo by Marcos Moraes on Unsplash

Citeste si

Linea nigra in timpul sarcinii: cand apare si cand dispare

Acneea de sarcina: cauze, metode de prevenire si tratament

Adauga comentarii!