Cum scapi de obiceiurile alimentare nesanatoase

Cu totii ne-am simti mai bine daca am reusi sa renuntam la obiceiurile alimentare care ne fac rau. Insa cel mai adesea pare sa fie un lucru pe care nu reusim sa-l facem, oricat de mult efort ni se pare noua ca depunem in aceasta directie.

Sunt cativa pasi care ne asigura succesul:


Ordine in frigider si camara

Nu cumpara niciodata in cantitati mari un aliment caruia stii ca nu prea ii poti rezista, de exemplu ciocolata. Este posibil sa spui ca nu este posibil sa nu-l ai in casa deloc, intrucat vor si copiii, insa nu cumpara cantitati mari. In acest fel nimeni din familie nu va exagera cu dulciurile.

Mancatul din stres

Avem deseori tendinta de a manca din cauza unei emotii. De exemplu, cand ai ceva de facut si nu stii exact cum te vei descurca, ai tendinta de a rontai ceva pentru a te calma. Gaseste o alta modalitate de calmare, de exemplu, o plimbare rapida de 15 minute.

Ofera-i corpului ce are nevoie

Atunci cand mananci diversificat, ai tendinta de a reduce cantitatea de mancare si de a consuma numai ceea ce este necesar. Cateva reguli generale:

  • nu sari peste mese pentru a pastra un nivel echilibrat al zaharului in sange
  • mananca nuci si peste pentru beneficiile aduse de Omega 3
  • consuma frunze verzi pentru aportul de magneziu
  • consuma banane pentru potasiu, care reduce nivelul de stres

Hidratarea

Nu uita sa te hidratezi pe tot parcursul zilei, altfel te poti alege cu dureri de cap pe care nu ti le poti explica. Nici cofeina nu este foarte indicata. Renunta la cafeaua de la amiaza si alege, mai bine, un ceai. Treptat, ii vei prinde gustul.

Adauga comentarii!