Ce sa faci cand simti ca nu mai poti

Sa ai grija de copii, mai ales cand sunt mici, este extenuant. Si esti atat de preocupata de binele lor incat adesea nu mai realizezi ca tie nu iti este bine deloc.
Este insa foarte important sa fii constienta ca nu mai faci fata, acesta fiind primul pas pentru a indrepta lucrurile. Sunt cateva semne care te pot avertiza:
– nu te mai poti concentra
– uiti lucruri pe care in mod normal nu le-ai uita
– nu ai grija sa mananci, sa dormi, sa te speli
– esti iritata si nu iti mai poti controla emotiile
Pasi pentru a-ti fi mai bine:

Incepe cu lucruri simple

Care ar fi cele mai simple lucruri pe care le-ai putea face pentru a-ti fi mai bine? Sa te speli zilnic, sa mananci cum trebuie, sa te odihnesti. Considera aceste lucruri a fi non-negociabile. Daca le faci in prima parte a zilei, ele iti vor da o stare de bine si iti vor arata ca si tu esti importanta. Si un mediu mai dezordonat decat poti suporta este nociv, asa ca ai grija ca locul in care iti petreci timpul sa fie unul in care te simti confortabil si strange in jur.

Schimba discursul interior

Functionam dandu-ne singuri sarcini si trasandu-ne obiective. Insa acest discurs interior poate sa devina nociv daca ne bombardam cu cerinte si ne tot certam ca nu le putem indeplini pe toate. Mai ales ca multe dintre ele nu tin numai de noi. Discursul interior ar trebui sa fie mai bland pentru a ne simti bine in pielea noastra si sa renuntam a ne mai privi imperativ. Sa inlocuim ‘trebuie sa…’ cu ‘ar fi bine sa…’

Nu lua totul asupra ta

Daca nu mai faci fata atunci, cel mai probabil, faci mai mult decat poti duce. Asa ca nu te feri sa refuzi lucrurile noi care ar cadea in sarcina ta. Si incepe sa planifici mai bine tot ceea ce este de facut, pe perioade mai lungi, astfel incat sa simti ca esti in control. Iar orice timp in plus care ar putea sa apara in urma acestor actiuni foloseste-l numai si numai pentru tine.
Photo by Kinga Cichewicz on Unsplash

Adauga comentarii!