Cum sa castigi din calmul pe care obisnuiai sa il ai

Sa fii parinte nu este deloc usor intrucat pentru o perioada care se intinde pe multi ani trebuie sa depui efort in mod constant si sa uiti in mare parte de nevoile personale. Nu este de mirare ca stresul ii copleseste pe multi parinti, asa cum arata majoritatea studiilor.

De mare ajutor in pastrarea unui bun echilibru psihic in astfel de situatii sunt relatiile pe care le avem cu ceilalti oameni – ne ajuta mult sa stim ca suntem sustinuti. Insa putem incerca sa ne recapatam acest echilibru si prin fortele proprii, prin meditatie.


De unde ai mai avea timp si pentru meditatie?, te intrebi enumerand in gand tot ceea ce nu ai facut din cele pe care ti le-ai propus. Ei bine, tehnicile de mai jos nu sunt la fel de mari consumatoare de timp precum meditatia clasica.

Tehnica inghetarii momentului

Cand ti se pare ca totul ti-a scapat de sub control si ar trebui sa duci la bun sfarsit, fara nicio sansa de izbanda, nenumarate lucruri, te poti opri pentru jumatate de minut in plina actiune. Si sa iti golesti mintea de orice gand. Te uiti la picioarele tale, te concentrezi pe ceea ce simti cu talpile, asculti cu atentie si identifici ce sunete se aud etc. Adica iti simti prezenta. Important este sa identifici, fara sa faci niciun fel de judecata asupra a ceea ce descoperi. Dupa ce trec cele 30 de secunde iti reiei activitatile si vei vedea ca vei avea mai multa energie.

Tehnica dansului

Ai vrea sa capeti macar cateva momente de liniste? Pune-i pe copii sa danseze impreuna cu tine. Si la cateva intervale de timp, pe care le alegi, va asezati cu totii jos si stati in tacere. Moment in care incerci sa aplici actiunile de la punctul anterior. Apoi reiei iar dansul.

Incetineste ritmul

Simti ca esti alergata in toate partile si uneori seara nici macar nu iti poti explica cum de esti atat de obosita? Foloseste tehnica incetinirii ritmului. Continua pentru o perioada sa faci ceea ce crezi ca trebuie facut la momentul respectiv, insa cu miscari mult mai incete, ca si cum te-ai privi pe tine de sus, cum te misti in slow motion. Poti uneori avea astfel adevarate revelatii in ceea ce te priveste si alegerile pe care le faci.

Photo by JD Mason on Unsplash

Adauga comentarii!