Cum sa tii curate jucariile din baie

Parca nimic nu este mai dificil decat sa tii curate jucariile pe care le folosesc copiii la baie. Intrucat in marea majoritate a timpului stau ude capata un aspect neplacut. Cum sa procedezi:

Spalarea

Pentru a curata jucariile usor pune-le la inmuiat in apa cu otet. Foloseste pentru asta un recipient destul de incapator incat sa intre toate. Lasa apa cu otet sa intre si la interior.


Im cazul in care au capatat o mazga, dupa ce au stat la inmuiat, foloseste-te de o periuta de dinti pentru a le freca bine.

Sortarea

Odata ce jucariile sunt spalate si uscate, este timpul sa decizi ce anume vei face cu ele. Cu siguranta, o parte dintre jucarii nu ar fi trebuit sa fie in baie deloc. Asa ca pune-le la locul lor, printre jucariile din camera.

O parte dintre jucarii sunt probabil rupte sau imposibil de curatat. Pe acestea arunca-le.

Pastrarea jucariilor curate

Odata ce ai vazut ce dificil este sa le cureti, probabil vei acorda o mai mare atentie pastrarii lor curate. Poti face asta daca le depozitezi astfel incat sa fie uscate atunci cand nu sunt folosite. Poti, de exemplu, sa le stii intr-un cos cu gauri care permit aerului sa circule si sa le lasi afara, la soare, sa se usuce.

Alege jucarii de baie care dau mai putina bataie de cap

Toate jucariile de baie care pot pastra apa in interior ajung sa fie foarte scarboase. Mergi catre recipiente gen canite sau jucarii care nu au niciun fel de gauri prin care ar putea intra apa. Pune la indemana copilului numai cateva, astfel incat sa iti fie mai simplu de ingrijit.

Photo by Vytis Gruzdys on Unsplash

Adauga comentarii!