Vara aceasta ne-o petrecem in natura

A inceput vara si se apropie perioada vacantelor. Daca in anii precedenti aveam planuri concepute din timp, acum multi dintre noi nu stim daca modul anterior de a ne petrece vacantele este sigur. Trebuie sa evitam aglomerarile si, atunci, ce putem face?

Din fericire exista un raspuns – ne putem petrece timpul in natura. Si nu va fi in niciun caz un timp pierdut. Copiii, atat cei mari cat si cei mici, au numai de castigat din asta. Cateva avantaje ale petrecerii timpului in natura:


  • este stimulata activitatea fizica. Si stim ca copiii nostri se misca in aer liber mult mai putin decat obisnuiam noi sa o facem.
  • ii scoatem din mediul virtual unde au capatat obiceiul sa isi petreaca tot timpul liber
  • natura iti testeaza rezistenta si te invata sa ai mai multa incredere in tine. In plus, iti aduce echilibrul sufletesc de care ai atata nevoie, mai ales dupa perioadele de stres prin care am trecut.
  • petrecerea timpului in natura vine si cu multe avantaje pentru sanatate: o mai buna postura a corpului, o crestere a imunitatii, dezvoltarea simturilor si a echilibrului.
  • natura aduce cu sine si o dezvoltare a inteligentei – jocurile devin mai creative, capacitatea de concentrare este mai mare, iar resursele de joaca din jur sunt infinite.

Dar nu numai copiii au de castigat din iesirile in natura, ci si parintii. Ati observat cat de des se cearta fratii si surorile intre ei atunci cand stau acasa? Cand sunt afara, in natura, ca prin farmec lucrurile se linistesc – sunt mult prea atrasi de tot ceea ce este in jur ca sa mai aiba timp sa se chinuie unul pe altul.

Unde sa petreceti timp in natura? Nu va ganditi ca trebuie sa fie neaparat ceva foarte complicat de pus in practica. Puteti face cateva trasee usoare, puteti merge pe potecile din jurul localitatilor, chiar si o iesire in parc care scoate copilul din locul amenajat ca spatiu de joaca conteaza.

Si nici nu trebuie ca tu, ca parinte, sa stii foarte multe lucruri despre natura. Este suficient sa fii la fel de curios ca copilul tau, sa iti pui intrebari si sa incerci sa le afli raspunsul.

Photo by Irina Iriser on Unsplash

Adauga comentarii!