Plictiseala copiilor in vacante este buna

In aceste zile este foarte dificil ca copiii sa mai ajunga sa se plictiseasca. Ar putea avea, in permanenta, la indemana un dispozitiv electronic care sa ii tina captivi. Jocurile pot sa tina zile intregi, programele la televizor nu se termina niciodata, nu ti-ar ajunge o viata intreaga ca sa vezi toate video-urile de pe youtube.

In plus, parintii cum il aud pe copil ca se plictiseste, cum simte nevoia sa se dea peste cap sa ii gaseasca o distractie. Altfel simt ca nu isi indeplineste datoria pe care o au fata de copilul lor. Insa plictiseala este buna. Ea iti da:


  1. Independenta

Pana la urma realizezi ca nu vei muri daca nu esti captivul unui dispozitiv electronic. Si ca exista tot felul de lucruri interesante de in lume. Descoperi cine esti si ce iti place.

  1. Crestere a capacitatii intelectuale

Exista cercetari care arata faptul ca creierul nostru are nevoie de repaos pentru a functiona bine. Deci trebuie sa avem momente in care suntem singuri si nu facem nimic stimulativ pentru a permite creierului sa proceseze informatia capatata anterior.

  1. Creativitate

Daca in permanenta altcineva este responsabil sa ne distreze nu mai avem niciun motiv sa depunem noi efort. Plictiseala te determina insa sa faci pasul de a schimba lumea inconjuratoare.

Probabil ca stii deja toata aceasta teorie, insa ti se pare ca in situatia ta nu se poate aplica. Copilul este atat de stresat cand nu are un dispozitiv electronic la dispozitie incat este imposibil de suportat. Ei bine, sunt cateva lucruri pe care le-ai putea face

  1. Nu ceda cand te bate la cap

Chiar daca simti ca nu mai poti nu ceda si trimite-l pe copil sa isi gaseasca altceva de facut. Daca tot tu ii gasesti o solutie atunci ar fi lipsit de aceasta lectie importanta pe care se pare ca numai plictiseala o poate da.

  1. Exemplul tau este important

Arata ca tu rezisti fara dispozitive electronice, ca te poti simti foarte bine in acest fel.

  1. Acorda timp

Rezultatele nu vor fi din start asa cum ti-ai dori. Mai mult ca sigur ca la inceput copilul va fi foarte dezamagit, furios sau pierdut  cand va fi obligat sa isi schimbe obiceiul. Insa dupa o saptamana, doua, mai dificile, vei incepe sa vezi rezultatele.

Photo by Eddie Kopp on Unsplash

Citeste si

10 greseli de educatie pe care parintii le fac frecvent

Spune NU copiilor si ei au de castigat

Adauga comentarii!