Probleme ale pielii in timpul sarcinii

De obicei trebuie sa fim mult mai atenti la modul in care ne ingrijim pielea in timpul verii, insa daca suntem si insarcinate, atunci ne putem confrunta si cu alte noi probleme. Printre cele mai comune se numara:

Acneea

Acneea apare ca urmare a schimbarilor hormonale necesare pentru cresterea bebelusului. Nu prea poti face mare lucru ca sa o controlezi. Mare grija la luarea medicamentelor, intrucat multe dintre ele nu sunt recomandate in sarcina. Din fericire, de obicei dispare de la sine spre sfarsitul primului trimestru al sarcinii, cam odata cu incetarea greturilor matinale. Alege mancare sanatoasa si bea multa apa.


Vergeturi

Aparitia vergeturilor pe burta si pe sani este destul de des intalnita in sarcina. Cauzele sunt genetice si nu prea ai ce face pentru a le preveni, chiar daca exista creme care pretind a avea acest rezultat. Ai grija la greutatea pe care o ai in timpul sarcinii intrucat si aceasta influenteaza cat de vizibile sunt.

Linea Nigra

Este vorba despre o linie mai intinecata a pielii care coboara de la buric. La unele persoane este mai vizibila, la altele mai putin si chiar exista persoane care cred ca se poate prezice sexul bebelusului in functie de ea. Oricum, va disparea dupa nastere.

Mancarimi ale pielii

Apar in zona burtii, mai ales in stadiile mai avansate ale sarcinii. Poate sa fie neplacuta, insa nu este deloc indicat sa te scarpini. Foloseste o crema pentru hidratarea pielii, poarta haine largi care sa nu te incomodeze, nu sta in caldura si nu face dusuri prea fierbinti.

Masca de sarcina

Este posibila aparitia ei mai ales in cazul in care ai parul, pielea si culoarea ochilor inchisa. Consta in pete mai inchise la culoare deasupra buzei, pe pometi, pe frunte. Ea dispare de la sine dupa nastere. Daca ai aceasta problema nu te expune la soare in miezul zilei si foloseste crema de protectie.

Adauga comentarii!