In ce luna de sarcina simti primele miscari ale bebelusului?

Unul dintre cele mai asteptate si emotionante momente din perioada sarcinii este cel in care simti primele miscari ale bebelusului in burtica. Initial le simti ca pe niste fluturasi in stomac, pentru ca mai tarziu, ele sa devina mai clare si mai puternice. Pe masura ce bebelusul creste, aceste miscari se simt ca niste lovituri, impunsaturi sau rasuciri bruste, semn ca bebelusul isi schimba sau vrea sa isi schimbe pozitia. O sa constati ca bebelusul incearca de multe ori sa iti comunice ca nu ii convine pozitia in care stai si ca ar trebui sa o schimbi ca sa ii fie si lui mai bine.

Cand simti primele miscari ale bebelusului?

Bebelusul incepe sa se miste inca din saptamanile 7 sau 8 de sarcina, insa, deoarece este prea mic, nu il poti simti decat dupa saptamana a 16-a de sarcina, cel mai sigur incepand cu luna a 5-a. In general cele mai multe gravide simt primele miscari ale bebelusului in saptamanile 16-22 de sarcina.


Femeile care au mai fost insarcinate disting mai devreme primele miscari ale bebelusului. Ele isi dau seama imediat ca este vorba de bebelus si nu de cine stie ce disconfort abdominal. In schimb, femeile care se afla la prima sarcina sau au sarcina multipla, simt primele miscari ale bebelusului in jur de saptamana 20 de sarcina.

Cum se simt miscarile fetale din luna a 5-a de sarcina?

Primele miscari ale bebelusului se simt foarte discret, ca zborul unor fluturi sau ca miscarea unor pesti mici care inoata. De multe ori, gravidele confunda miscarile bebelusului cu gazele intestinale sau cu senzatia de foame. Insa, dupa ce o sa simti aceste miscari in mod regulat, nu o sa mai ai dubii si o sa stii ca bebelusul a crescut si se poate face simtit.

In luna a 5-a de sarcina, cel mai probabil nu o sa simti miscarile bebelusului in fiecare zi. In unele zile o sa simti cateva miscari, in altele nu. Asta nu inseamna ca bebelusul nu se misca, ci ca el este deocamdata prea mic pentru a putea lovi cu putere.

Cat de mare este bebelusul in luna a 5-a de sarcina?

Primele miscari ale bebelusului pot fi simtite in luna a 5-a de sarcina cand el are in jur de 300 de grame si aproximativ 25 de centimtri. Daca in acest stadiu al sarcinii te-ai ingrasat mai mult decat trebuie, atunci este posibil sa simti primele miscari ale bebelusului putin mai tarziu.

Cand incepi sa monitorizezi miscarile bebelusului?

Miscarile bebelusului trebuie monitorizate incepand cu trimestrul 3 de sarcina. In ultimul trimestru, bebelusul este suficient de mare cat sa isi faca simtita prezenta foarte clar in orice moment. O sa constati ca bebelusul isi sincronizeaza programul de somn cu al tau si ca este mai activ ziua decat noaptea. De asemenea, o sa iti dai seama cand doarme si cand este treaz. El are in aceasta perioada un comportament foarte apropiat cu al unui nou-nascut, doarme foarte mult si este treaz destul de putin.

De obicei, in ultimul trimestru de sarcina, medicii recomanda gravidelor sa monitorizeze zilnic miscarile bebelusilor. Cel mai bine este sa stai intinsa pe partea stanga si sa incerci sa numeri 10 miscari ale bebelusului intr-un interval de 2 ore. Daca nu ai simtit deloc bebelusul intr-o zi sau ti se pare mai agitat ca de obicei, mergi imediat la medic.

Citeste si:

20 de lucruri pe care trebuie sa le stii despre miscarile bebelusului in burtica ta

10 imagini fascinante cu dezvoltarea fatului in primele trei luni de sarcina

Saptamana 20 de sarcina

Sursa foto: americanpregnancy.org.

 

Adauga comentarii!