Ai grija de picioarele tale in sarcina

Nu este deloc usor sa fii insarcinata. Timp de noua luni de zile traiesti cu impresia ca corpul tau este strain, ca nu mai stii nimic de el. In acest articol discutam despre cum sa iti ingrijesti picioarele astfel incat sa te simti mai confortabil.

Stai cu picioarele in sus

Nu uita, de cateva ori pe zi, sa stai cu picioarele in sus. Asta va imbunatati circulatia sangelui in intreg corpul si va reduce presiunea in zona picioarelor.


Nu iti incrucisa picioarele

Sa tii picioarele incrucisate este o pozitie feminina atat de des adoptata incat nici nu ne mai dam seama ca facem asta. Nu este insa indicat sa o facem pe perioada sarcinii, intrucat putem ajunge sa avem crampe la picioare.

Fii activa

Incearca sa faci macar o plimbare pe zi. Nu trebuie sa fie lunga si nici la un pas prea rapid, ca sa te oboseasca. Insa ar trebui sa nu liseasca. In plus, alterneaza pauzele cu miscarea. Nici statul jos ore intregi nu este recomandat.

Bea apa

In general, bem apa atunci cand ne este sete. Si, de obicei, intrucat suntem persoane ocupate, uitam sa o facem pentru mult timp si nu ne hidratam suficient. In sarcina insa, hidratarea este esentiala pentru o buna functionare a corpului. Ar trebui sa iei cateva guri de apa la fiecare jumatate de ora. Ceea ce inseamna ca ar trebui sa ai mereu la tine o sticluta cu apa si sa o umpli constant.

Alege incaltamintea potrivita

In sarcina nu este indicat sa porti nici incaltaminte cu toc inalt, dar nici icaltaminte complet plata, care nu ofera niciun fel de suport piciorului. Alege incaltaminte cat mai confortabila. Asta poate sa insemne si sa verifici daca nu cumva ai nevoie de un numar mai mare la incaltaminte, intrucat se stie ca talpa piciorului creste in timpul sarcinii.

Photo by JESHOOTS.COM on Unsplash

Adauga comentarii!